Špenátová POLIEVKA so strateným vajcom bude vaša jarná láska
S chrumkavými hriankami si na nej náramne pochutíte!
- 45 min.
- porcie: 3
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 1 ksšalotku
- 350 gmladých špenátových listov (+ zopár na ozdobu)
- 1 lhorúceho hydinového vývaru
- 1 ksžĺtok
- 50 mlsladkej smotany
- 1 štipkamuškátového orieška
- 3 ksvajcia
- 2 lyžiceoctu
- 1 kstoast na podávanie
- 1,5 lyžícmasla
- 1 ksolej
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Maslo rozohrejte v hrnci, pridajte očistený a nadrobno nasekaný cesnak a šalotku. Špenátové listy opláchnite a nechajte odkvapkať na čistej utierke. Pridajte ho do hrnca, premiešajte, prikryte pokrievkou a nechajte 5 minút podusiť na miernom ohni.
krok
Podusený špenát zalejte teplým vývarom a priveďte do varu. Potom odstavte a do horúcej polievky vmiešajte žĺtok rozmiešaný v smotane. Ochuťte soľou, korením a štipkou muškátového orieška.
krok
Vo väčšom hrnci priveďte vodu do varu, pridajte ocot a vajce rozbite do pohára. Vodu prudko rozmiešajte, aby ste vytvorili vír, a opatrne vlejte vajce. Po 5 minútach ho vyberte dierovanou naberačkou a odložte do tepla. Rovnako uvarte aj zvyšné vajcia.
krok
Hrianku opečte na troche oleja z oboch strán alebo v hriankovači a nakrájajte ho na pásiky. Horúcu polievku podávajte so strateným vajcom a s opečenou hriankou. Nakoniec ju ozdobte lístkami špenátu.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
