Neviete, ČO S CUKETOU? Primiešajte ju do guliek z hovädzieho mäsa
Tiež máte plno cukety a už neviete, ako ju spotrebovať? Primiešajte ju do mletého mäsa a urobte si chutné guľky. Vďaka cukete budú ľahšie stráviteľné.
- 60 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kscuketu na podusenie
- 1 lyžicasladkej sójovej omáčky
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 300 gmletého hovädzieho mäsa
- pol kscukety na postrúhanie
- 1 ksza hrsť ovsených vločiek
- 1 ksmleté čili podľa chuti
- 1 ksstrúhanku na obaľovanie
- 1 ksolivový olej
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Na rozohriatom oleji opečte umytú cuketu nakrájanú na kolieska. Ochuťte ju soľou, korením, sójovou omáčkou a očisteným cesnakom nakrájaným na jemné plátky. Zmäknutú cuketu pridajte k mletému mäsu, primiešajte polovicu cukety nastrúhanej na hrubom strúhadle, ovsené vločky, čili, soľ a korenie.
krok
Z dobre vymiešanej zmesi tvarujte malé guľôčky s veľkosťou pingpongovej loptičky. Obaľte ich v strúhanke a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
krok
Mäsové guľky vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 25 až 30 minút. Počas pečenia guľky obráťte, aby sa zo všetkých strán rovnomerne opiekli do chrumkava. Podávajte so zemiakovou kašou.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
