objednať časopis
všetky kategórie

Cvikla je chutná zeleniny, ale v kuchyni s ňou urobíte asi najväčší na neporiadok. Čítajte, ako sa tomu môžete vyhnúť.

Ako pracovať s cviklou v kuchyni?

Ako pracovať s cviklou v kuchyni?
Zdroj: shutterstock

1. Opláchnite repu pod tečúcou vodou a vydrhnite ju, aby ste odstránili všetky nečistoty a zvyšky hliny. Použite čistú hubku s drsným vláknom, radí portál Záhradkár.

Ako pracovať s cviklou v kuchyni?
Zdroj: shutterstock

2. Odrežte zelené listy, ale nechajte asi 4 cm stoniek spojených s buľvou. Tak zabránite tomu, aby sa šťava z repy vylúhovala do hrnca s vodou počas varenia.

Ako pracovať s cviklou v kuchyni?
Zdroj: shutterstock
Čítajte viac
Jedlo PROTI CUKROVKE 3. diel: Cviklová polievka z prevratnej diéty biochemičky Zuzky UZDRAVUJE

3. Priveďte do varu veľký hrniec vody a pridajte 1 lyžičku soli na každé 3 až 4 repy. Varte ju 20 až 40 minút alebo dovtedy, pokým ju ľahko neprepichnete vidličkou.

Ako pracovať s cviklou v kuchyni?
Zdroj: shutterstock

4. Olúpať ju môžete pomocou papierovej utierky. Do jednej ruky vezmite repu a do druhej utierku, ktorou pritlačte tak, ako keby ste chceli zmyť zo šupky nečistotu.

Ako pracovať s cviklou v kuchyni?
Zdroj: shutterstock

5. Červené škvrny z pracovnej plochy odstránite citrónom a soľou. Na kuchynskú dosku nasypte soľ, krúživými pohybmi ju zapracujte do dosky a nechajte pôsobiť.

V GALÉRII si pozrite, čo všetko môžete pripraviť z CVIKLY >>>

Urobte si chutné recepty z Dobrého jedla:

BRUSCHETTA S REPOVÝM PESTOM A KOZÍM SYROM
Čítajte viac
Mega chutná CVIKLOVÁ NÁTIERKA: Je hotová za chvíľku a skvelá na desiatu i na večeru
Pečené zemiaky, kura a bylinky!
Čítajte viac
Nahádžte všetko do pekáča a VYLOŽTE SI NOHY! Večera sa pripraví sama
Príprava domáceho kečupu nie je nič zložité!
Čítajte viac
Uvarte si DOMÁCI KEČUP: Jednoduchý a výborný RECEPT uchová chuť leta
Sušené paradajky.
Čítajte viac
Domáce SUŠENÉ PARADAJKY: Takto jednoducho si odložíte ich plnú chuť na zimu
Plnená paprika.
Čítajte viac
Plnená PAPRIKA: Dáte si radšej slovenskú alebo grécku? Obe sú skvelé!
Parmigiana di melanzane od kuchára Ľuboša chutí fantasticky!
Čítajte viac
Lepšie, než lasagne! Z BAKLAŽÁNOV urobte PARMIGIANA DI MELANZANE
Morčací guláš s cuketou,
Čítajte viac
NETRADIČNÉ GULÁŠE stoja za vyskúšanie: Tieto RECEPTY si od vás budú pýtať všetci!