Ako pracovať s cviklou v kuchyni?
1. Opláchnite repu pod tečúcou vodou a vydrhnite ju, aby ste odstránili všetky nečistoty a zvyšky hliny. Použite čistú hubku s drsným vláknom, radí portál Záhradkár.
2. Odrežte zelené listy, ale nechajte asi 4 cm stoniek spojených s buľvou. Tak zabránite tomu, aby sa šťava z repy vylúhovala do hrnca s vodou počas varenia.
3. Priveďte do varu veľký hrniec vody a pridajte 1 lyžičku soli na každé 3 až 4 repy. Varte ju 20 až 40 minút alebo dovtedy, pokým ju ľahko neprepichnete vidličkou.
4. Olúpať ju môžete pomocou papierovej utierky. Do jednej ruky vezmite repu a do druhej utierku, ktorou pritlačte tak, ako keby ste chceli zmyť zo šupky nečistotu.
5. Červené škvrny z pracovnej plochy odstránite citrónom a soľou. Na kuchynskú dosku nasypte soľ, krúživými pohybmi ju zapracujte do dosky a nechajte pôsobiť.
V GALÉRII si pozrite, čo všetko môžete pripraviť z CVIKLY >>>
Urobte si chutné recepty z Dobrého jedla: