objednať časopis
všetky kategórie

Syr, ktorý sa pri zohrievaní netopí, ale tvrdne. Opečte ho a podávajte s olivovým olejom a bylinkami alebo ho podľa cyperského zvyku servírujte so šalátom.

HODNOTILI

Ľuboš Mego

Halloumi je pre mňa skvelou alternatívou mäsa. Parádne doplní zelené, strukovinové alebo aj obilninové šaláty a osvieži ich o slaný kúsok syrového „zhryzu“. Mám rád jeho vŕzgavú štruktúru, tuhšiu konzistenciu a neočakávanú slanosť.

Dobroslava Brunovská

Mám ho rada pripravený na grile a dopl­nený šalátom, ale zvyknem ho nahrubo nastrúhať aj na cestoviny. Keďže sa nerozteká, robila som z neho aj hranolčeky k pečenému kurčaťu i rybe. A halloumi som použila i ako plnku do slaného koláča.

Grilovaným syrom naplňte obložený chlieb.
Grilovaným syrom naplňte obložený chlieb.
Zdroj: Dobré jedlo/MatejKalina

Test pokračuje na ďalších stranách >>>