objednať časopis
všetky kategórie

O účinkoch vňate, ktorú máte bežne poruke, a teraz už aj vo svojich záhradkách, sme sa zhovárali s najznámejšou bylinkárkou Ankou Kopáčovou z Vrbového.

Superpotravina?

ÁNO! Petržlenová vňať má totiž trikrát viac céčka ako pomaranč či kapusta a chlorofylu, ktorému sa nie nadarmo hovorí krv rastlín, dokonca habadej.Vďaka tejto kombinácii vám pomôže:

  • nakopne oslabenú imunitu
  • prečistí krv
  • zníži tlak
  • okysličí organizmus.
  • Pravidelným pitím čaju z petržlenovej vňate (recept je na ďalšej strane) tak nielen ozdraviete, ale aj omladnete.

O super zdravej petržlenovej vňati sme sa zhovárali s najznámejšou slovenskou bylinkárkou Ankou Kopáčovou z Vrbového.

Vychýrená bylinkárka Anka Kopáčová vám poradí.
Vychýrená bylinkárka Anka Kopáčová vám poradí.
Zdroj: Matej Kalina

Ako zberať petržlenovú vňať, aby sme z nej vyťažili maximum?

Ja ju vždy dobre usuším,  najlepšie na sušiaku na bylinky, ktorý zavesím do prievanu. Potom ju preložím do čistého papierového alebo plátenného vrecka. Tak vám vydrží aj rok.

Barbora Kyšková má super recept na vegánsku bryndzu.
Čítajte viac
Recept na VEGÁNSKU BRYNDZU: Od známej blogerky Barbory je DOKONALÝ!

Rozhovor pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie