objednať časopis
všetky kategórie

Vypestovali ste si vlastnú? Alebo máte overeného dodávateľa, trhovisko poruke či obchod s overenou ponukou? Jarnú zeleninku, na ktorú sme všetci čakali dlhé mesiace, najprv nakrájajte do týchto polievok. Nabijú vás vitamínmi aj energiou na celý deň.

JARNÁ MINESTRONE

JARNÁ MINESTRONE
JARNÁ MINESTRONE
Zdroj: Laura Witteková

4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • pol lyžičky semiačok koriandra
  • pol lyžičky semiačok fenikla
  • 4-5 guľôčok čierneho korenia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 6 jarných cibuliek
  • pol čili papričky
  • 1 pór
  • 2 plátky citrónovej kôry
  • 1,5  litra zeleninového vývaru
  • 1 čerstvý fenikel
  • 1 konzerva bielych fazúľ
  • 3 hrste baby špenátu
  • pol šálky hrášku
  • soľ
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • chlieb na podávanie
Effortless,Golden,Birthday,Dinner,Table,Decor.,Pale,Yellow,Peony,Flowers
Čítajte viac
Jar vo vašej jedálni: TOTO sú štýlové prestierania, ktorým vyrazíte DYCH všetkým hosťom!

POSTUP

  1. Koriander, fenikel a čierne korenie pomeľte. V hrnci zohrejte olej, pridajte na tenké plátky nakrájaný cesnak, pomleté korenie a jemne opečte. Pridajte jarné cibuľky nakrájané na paličky, čili papričku a pór na kolieska, citrónovú kôru a opekajte, kým cibuľky a pór nezmäknú.
  2. Vlejte vývar a priveďte do varu. Znížte teplotu a pridajte fenikel nakrájaný na plátky. Varte 5-10 minút.
  3. Nakoniec pridajte prepláchnuté fazule, špenát, hrášok, dosoľte a nechajte zeleninu prehriať. Podávajte s dobrým chlebíkom.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie