Bublanina je láska na celé leto. Môžete mať jediný recept na cesto a aj tak bude chutiť zakaždým inak, lebo je tu ten sladký čas, keď nám pomaly každý týždeň dozrieva nový druh ovocia. Vyberte si z našej širokej ponuky recept, ktorý vám bude najviac po chuti.

MAKOVO-RÍBEZĽOVÁ BUBLANINA

Bublanina s ovocím.
Zdroj: Laura Witteková

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 240 g mletého maku
  • 50 g ryžovej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 200 g jogurtu
  • štipka soli
  • ryžová alebo kokosová múčka
  • 100 – 200 g ríbezlí

POSTUP:

1. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte mak, ryžovú múku, kypriaci prášok, jogurt a zmiešajte.

2. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a jemne ho zamiešajte do makovej zmesi.

3. Tortovú formu (24 cm) vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte a vysypte kokosovou či ryžovou múkou. Hmotu vylejte do formy a husto posypte umytými ríbezľami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Nechajte trochu vychladnúť a podávajte.

BUBLANINOVÉ RECEPTY POKRAČUJÚ NA ĎALŠEJ STRANE >>>

Kategórie