Reklama

Dnes GRILUJEME: Šťavnaté a chutné MÄSKO nemôže chýbať

KORENENÝ STEAK S PIVOM

Zdroj: Archív Dobrého jedla

Reklama

Letný víkend bez grilovačky sa nám neráta a poriadny kus mäsa na nej nemôže chýbať! Ktorý z našich receptov si vyberiete?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dobré jedlo: Vychutnajte si plnené chlebové placky na grile

    STEAKOVÁ PANVICA S KUKURICOU

    STEAKOVÁ PANVICA S KUKURICOU

    Zdroj: Archív Dobrého jedla

    STEAKOVÁ PANVICA S KUKURICOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT + ODLEŽANIE MÄSA, GRILOVANIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 striploin steaky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej

    NA GRILOVANÚ KUKURICU:

    • 4 kukuričné klasy
    • 4 lyžice masla
    • 1 lyžica steakovej omáčky (napríklad s príchuťou barbecue)
    • soľ, mleté čierne korenie

    AKO PRÍLOHA:

    • 2 šaláty little gem
    • 3 šalotky
    • vetvičky tymianu
    • petržlenová vňať
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej

    NA OMÁČKU:

    • 300 ml kyslej smotany
    • 4 lyžice majonézy
    • citrónová šťava
    • soľ, mleté čierne korenie
    • 1 lyžica olivového oleja

    Postup nájdete na ďalšej strane >>>

    Postup:

    1. Steaky vyberte 30 minút pred grilovaním z chladničky a nechajte ich odležať pri izbovej teplote.
    2. Pripravte grilovanú kukuricu: V miske zmiešajte 2 lyžice zmäknutého masla s lyžicou steakovej omáčky. Kukuričné klasy potrite 2 lyžicami zmäknutého čistého masla a grilujte pri strednej teplote 8-10 minút. Potom potrite ochuteným maslom a grilujte ešte minútu. Posypte soľou a korením.
    3. Steakové mäso potrite olejom a ochuťte soľou a korením. Opekajte na grilovacej panvici 5 minút z každej strany. Mäso nechajte postáť 5-10 minút. Na tej istej panvici minútu grilujte nakrájané šaláty little gem spolu s nakrájanými šalotkami rozobratými na lupene.
    4. Z kyslej smotany, majonézy, citrónovej šťavy, zo soli, z korenia a oleja vymiešajte omáčku.
    5. Do misy dajte plátky mäsa, kukuricu prekrojenú na tretiny, grilovaný šalát a šalotku, posypte tymianom a petržlenovou vňaťou a podávajte s ochutenou smotanou.

    Zdroj: Archív Dobrého jedla

    KORENENÝ STEAK S PIVOM

    Skvelé recepty na grilované špeciality pokračujú na ďalšej strane >>>

    CHALUPÁRSKE BALÍČKY

    Zdroj: FOTO LAURA WITTEKOVÁ, FOOD STYLING BLANKA NEMČEKOVÁ

    CHALUPÁRSKE BALÍČKY

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, OPEKANIE 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 6 špekáčikov
    • 1 cibuľa
    • 200 g tvrdého syra (eidam, gouda)
    • 100 g slaniny v dlhých plátkoch (tirolský bok, anglická slanina)
    • 1 zelená paprika
    • 2 cibule
    • olej (na panvicu)
    • špajdle
    • chlieb a pivo na podávanie

    Postup:

    1. Špekáčiky olúpte a pozdĺžne nakrájajte na štvrte. Medzi dve štvrte vložte plátok syra, kúsok papriky a celé obaľte ďalším plátkom syra. Tenkým plátkom slaniny omotajte špekáčiky so syrom a prepichnite špajdľou, aby všetko držalo spolu.

    2. Balíčky opekajte na grile alebo v rúre, prípadne na panvici s rozpáleným olejom. Podávajte s chlebom a pohárom chladeného piva.

    Skvelé recepty na grilované špeciality pokračujú na ďalšej strane >>>

    KORENENÝ STEAK S PIVOM

    Zdroj: Archív Dobrého jedla

    KORENENÝ STEAK S PIVOM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT + ODLEŽANIE MÄSA, MARINOVANIE 3 HODINY, GRILOVANIE 6 – 12 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 rib eye steaky
    • 1 lyžica drveného
    • čierneho korenia
    • olej

    NA MARINÁDU:

    • 2 strúčiky cesnaku
    • pol šálky čierneho piva
    • 1 pomaranč
    • 1 lyžica hnedého cukru
    • 2 lyžice worčesterskej omáčky
    • 1 lyžica oleja

    Postup nájdete na ďalšej strane >>>

    Postup:

    1. Steaky dajte do pekáča. V miske zmiešajte prelisovaný cesnak, pivo, šťavu a najemno nastrúhanú kôru z polovice pomaranča, cukor, worčesterskú omáčku a olej. Mäso polejte a v chladničke nechajte marinovať 2-3 hodiny.

    2. Steaky vyberte a marinádu odložte. Mäso dobre osušte kuchynskou papierovou utierkou a nechajte postáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút.

    3. Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu. Do mäsa povtláčajte podrvené korenie a potrite ho olejom. Za občasného potierania marinádou mäso ugrilujte. Počas grilovania otočte steaky len raz, každú stranu opekajte 3 – 6 minút podľa toho, aké prepečené ich chcete. Ugrilované steaky nechajte odpočívať ešte 5 minút.

    Zdroj: Archív Dobrého jedla

    KORENENÝ STEAK S PIVOM

    Skvelé recepty na grilované špeciality pokračujú na ďalšej strane >>>

    REBIERKA V PAPRIKOVEJ MARINÁDE

    Pooberajte ich do poslednej smietky!

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    REBIERKA V PAPRIKOVEJ MARINÁDE

    Skvelé recepty na grilované špeciality pokračujú na ďalšej strane >>>

    RÝCHLY BURGER

    Zdroj: Archív Dobrého jedla

    RÝCHLY BURGER

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT + ODLEŽANIE MÄSA, GRILOVANIE 8 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 fillet steaky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej
    • 4 hamburgerové žemle
    • kečup
    • 8 listov šalátu
    • 1 veľká paradajka
    • majonéza
    • kyslé uhorky v medovom náleve
    • soľ, drvené čierne korenie";i:10;s:4:"olej

    Postup:

    1. Steaky umyte, osušte a pri izbovej teplote nechajte odležať 30 minút. Do taniera dajte soľ a korenie, položte doň steaky a koreniny do nich dobre popritláčajte. Prstami potrite olejom z obidvoch strán.

    2. Dobre rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu. Steaky opekajte z každej strany 4-5 minút. Nechajte odpočívať 5 minút.

    3. Na suchej grilovacej panvici alebo v rúre pod grilom opečte prekrojené žemle do zlatista.

    4. Spodnú časť opečených žemlí potrite kečupom, uložte list šalátu, hrubý plátok paradajky, znovu list šalátu a steak. Podávajte s majonézou a nadrobno nakrájanými kyslými uhorkami.

    Skvelé recepty na grilované špeciality pokračujú na ďalšej strane >>>

    RIB EYE STEAK S GRILOVANOU ZELENINOU

    Vyskúšajte recept od šéfkuchára a neoľutujete!

    Zdroj: Matej Kalina/Dobré jedlo

    Rib eye steak s grilovanou zeleninou