PUNČ Z RUŽÍ A JAHÔD

Vychladené letné drinky príjemne osviežia.
Zdroj: Archív Dobrého jedla

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 kg jahôd
  • 1 citrón
  • 1 zväzok mäty
  • kocky ľadu
  • 200 ml bieleho rumu
  • 700 ml sýtenej vody
  • 700 ml bieleho šumivého vína
  • kvety jedlej ruže

POSTUP:

1. Pred prípravou punču dajte vychladiť víno, vodu, rum a odstopkované jahody. Asi tretinu jahôd rozmixujte a prepasírujte cez veľmi jemné sitko, aby ste odstránili aj tie najmenšie zrniečka. Pripravené pyré vlejte do nádoby, v ktorej budete punč miešať a podávať.

2. Dobre umytý citrón nakrájajte na plátky, pokrájajte zvyšné jahody a spolu s vetvičkami mäty pridajte do nádoby na punč. Prisypte kocky ľadu, zalejte rumom, sýtenou vodou a vínom. Na záver pridajte lupene ruží a premiešajte.

Tipy na svieže drinky pokračujú na ďalšej strane >>>