PUNČ Z RUŽÍ A JAHÔD

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Potrebujete:
- 1 kg jahôd
- 1 citrón
- 1 zväzok mäty
- kocky ľadu
- 200 ml bieleho rumu
- 700 ml sýtenej vody
- 700 ml bieleho šumivého vína
- kvety jedlej ruže
POSTUP:
1. Pred prípravou punču dajte vychladiť víno, vodu, rum a odstopkované jahody. Asi tretinu jahôd rozmixujte a prepasírujte cez veľmi jemné sitko, aby ste odstránili aj tie najmenšie zrniečka. Pripravené pyré vlejte do nádoby, v ktorej budete punč miešať a podávať.
2. Dobre umytý citrón nakrájajte na plátky, pokrájajte zvyšné jahody a spolu s vetvičkami mäty pridajte do nádoby na punč. Prisypte kocky ľadu, zalejte rumom, sýtenou vodou a vínom. Na záver pridajte lupene ruží a premiešajte.
Tipy na svieže drinky pokračujú na ďalšej strane >>>