objednať časopis
všetky kategórie

Natrafili ste na pekné šampiňóny? Máme pre vás chutné recepty, čo z nich uvariť v kombinácii s hovädzím, bravčovým i kuracím mäsom.

RÝCHLY HOVÄDZÍ STROGANOFF S CESTOVINOU

Rýchly hovädzí stroganov s cestovinami.
Rýchly hovädzí stroganov s cestovinami.
Zdroj: Lýdia Czakó

2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 g hovädzej sviečkovice
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g šampiňónov
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 1-2 lyžičky dijonskej horčice
  • 125 ml kyslej smotany
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie
  • maslo
  • 250 g cestovín pappardelle ako príloha

POSTUP:

  1. Do veľkej panvice dajte rozohriať dve lyžice masla. Hovädzie nakrájajte na tenké prúžky, osoľte, okoreňte a opečte na masle dozlatista. Mäso vyberte.
  2. Do tej istej panvice pridajte ďalšie dve lyžice masla, nechajte roztopiť a vmiešajte šalotky aj cesnak nakrájaný nadrobno. Minútku poduste, pridajte šampiňóny nakrájané na plátky a opekajte 2-3 minúty. Vmiešajte 1-2 lyžičky horčice, zalejte vývarom a priveďte do varu.
  3. Varte, kým šampiňóny nezmäknú a šťava sa nezredukuje – asi 10 minút a potom pridajte hovädzie mäso. Varte ešte 3 minúty, pridajte kyslú smotanu, prehrejte a odstavte. Stroganoff podávajte posypaný petržlenovou vňaťou a s cestovinami uvarenými podľa návodu.

Viac receptov so šampiňónmi nájdete na ďalšej strane >>>