RÝCHLY HOVÄDZÍ STROGANOFF S CESTOVINOU
Rýchly hovädzí stroganov s cestovinami.
Zdroj: Lýdia Czakó
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g hovädzej sviečkovice
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g šampiňónov
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 1-2 lyžičky dijonskej horčice
- 125 ml kyslej smotany
- za hrsť petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
- maslo
- 250 g cestovín pappardelle ako príloha
POSTUP:
- Do veľkej panvice dajte rozohriať dve lyžice masla. Hovädzie nakrájajte na tenké prúžky, osoľte, okoreňte a opečte na masle dozlatista. Mäso vyberte.
- Do tej istej panvice pridajte ďalšie dve lyžice masla, nechajte roztopiť a vmiešajte šalotky aj cesnak nakrájaný nadrobno. Minútku poduste, pridajte šampiňóny nakrájané na plátky a opekajte 2-3 minúty. Vmiešajte 1-2 lyžičky horčice, zalejte vývarom a priveďte do varu.
- Varte, kým šampiňóny nezmäknú a šťava sa nezredukuje – asi 10 minút a potom pridajte hovädzie mäso. Varte ešte 3 minúty, pridajte kyslú smotanu, prehrejte a odstavte. Stroganoff podávajte posypaný petržlenovou vňaťou a s cestovinami uvarenými podľa návodu.
Viac receptov so šampiňónmi nájdete na ďalšej strane >>>