A dnes si znova uvaríme túto SKVELÚ Adinu polievku. Pridajte sa! "Kokosové mlieko z konzervy má oveľa vyšší podiel kokosovej dužiny ako mlieko v kartóne, navyše zvrchu môžete pozberať kokosovú smotanu, ktorá jedlo krásne zahustí," radí Adriana.
Polievka s morčacinkou a kokosovým mliekom
Morčacia polievka pani Kemky chutí úžasne.
Zdroj: MATEJ KALINA
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- pol cibule (nasekanej nadrobno)
- 2 plátky morčacích pŕs
- 3 mrkvy
- 3 stonky zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- sušené oregano
- 2 šálky vývaru (zeleninového, mäsového)
- čerstvé bylinky (saturejka, petržlenovávňať, koriander)
- 1,5 až 2 šálky kokosového mlieka (z konzervy)
- 2 lyžice kešu masla (nemusí byť)
- soľ, čerstvo mleté korenie, sušené oregano, kurkuma
POSTUP:
- Na masle orestujte cibuľu do sklovita, pridajte mäso nakrájané na tenké plátky alebo menšie kocky a takisto orestujte.
- Do hrnca primiešajte nakrájanú mrkvu, zeler aj cesnak a trochu sušeného oregana. Zalejte teplým vývarom a pridajte bylinky, čerstvo namleté korenie a kurkumu. Varte20 minút.
- Nakoniec do polievky primiešajte kokosové mlieko a kešu maslo. Už len prehrejte na miernom ohni, polievka nemá zovrieť. Podľa chuti ju dosoľte.
- Polievku servírujte do misiek alebo tanierov a ozdobte nasekanými bylinkami. Dobú chuť!
FOTKY z nezabudnuteľnej návštevy Kemkovcov v ich krásnej záhrade sú TU: KLIKNITE SEM!
Čítajte viac z Dobrého jedla: