objednať časopis
všetky kategórie

"Mňam mňam:). Ak by ste mali menovať len jeden- aký by bol ten váš najobľúbenejší dezert/ sladkosť/ koláčik? Ten môj- rozhodne táto maková štrúdľa," napísala na svoj Instagram k fotke, pri ktorej nám slinky tiekli potokom.

"Mňam mňam:). Ak by ste mali menovať len jeden- aký by bol ten váš najobľúbenejší dezert/ sladkosť/ koláčik? Ten môj- rozhodne táto maková štrúdľa," napísala Dara na svoj Instagram k fotke, pri ktorej nám slinky tiekli potokom. Rozhodne s ňou súhlasíme a ponúkame skvelý recept na štrúdľu, ktorý si odložíte naveky. SĽUBUJEME!

A nie je to veru hocaký RECEPT na ŠTRÚDĽU. Už roky ho máme starostlivo uložený od verného čitateľa Dobrého jedla Adama Kazíka, ktorý nám k receptu napísal:

"Tento starý recept na štrúdľu, veľmi podobnú ťahanej, je zaujímavý tým, že pred pečením oddychuje celú noc v špajze. Štrúdľa je potom naozaj výborná. Keď ju ochutnala moja známa, vychýrená kuchárka, neverila, že nie je ťahaná. Dúfam, že vám bude chutiť!"

Štrúdľa plnená jabĺčkami a makom

Štrúdľa plnená jabĺčkami a makom
Štrúdľa plnená jabĺčkami a makom
Zdroj: Dobrí jedlo/Laura Witteková

5 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky 
  • 1 vajce 
  • 200 ml kyslej smotany

Na kašičku:

  • 100 g masti
  • 4 lyžice hladkej múky

Na plnku:

  • 10 nastrúhaných jabĺk (môžete ju tiež urobiť s višňami - použite 2 poháre zaváraných višní)
  • 10 hrstí maku
  • 8-10 hrstí kryštálového cukru
  • vanilkový cukor podľa chuti
  • olej na pokvapkanie

POSTUP:

  1. Z uvedených surovín vypracujte cesto. Vyvaľkajte ho na tenko a potrite kašičkou z rozpustenej masti a múky. Zrolujte do závinu.
  2. Závin rozdeľte na 5 častí. Potom každý vyvaľkajte natenko do tvaru obdĺžnika a jemne potrite olejom.
  3. Urobte plnku: Len zmiešajte všetky suroviny. Potom plnku rovnomerne naneste na vyvaľkané obdĺžniky, pokvapkajte olejom a zaviňte do štrúdlí.
  4. Všetky štrúdle sa vám zmestia na jeden vymastený plech. Vrch aj boky štrúdlí potrite masťou izbovej teploty, prikryte utierkou a nechajte cez noc postáť v špajze. Ráno ich dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Bude stačiť pol hodinky.

Ako to robí, že vyzerá stále na 30?! Pozrite DARINE FOTKY v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Seriálová herečka Jana Kovalčíková
Čítajte viac
Herečka Janka Kovalčíková INŠPIRUJE: Aha, akú ROZKOŠNÚ KUCHYŇU má v MINI BYTE!
Pri pečení bolo aj kopec zábavy.
Čítajte viac
MAMINA MIRA JAROŠA v našej kuchyni: Upečte jej HRNČEKOVÝ KOLÁČ!
Makrónky s kokosovým a pistáciovým krémom.
Čítajte viac
Sladké PUSINKY pre mamičku: S našimi receptami zvládnete upiecť aj MAKRÓNKY
Letí uvoľnenosť!
Čítajte viac
Naplánujte si SVADOBNÚ HOSTINU s odborníkmi: Toto je 7 NESMRTEĽNÝCH LETNÝCH TRENDOV!
Elizabeth, cukráreň & kaviareň v Piešťanoch.
Čítajte viac
TORTA pre všetky MAMY: Je čučoriedkovo-kakaová a UPEČIETE ju ĽAHUČKO!
Zemiakové placky podľa šéfkuchára
Čítajte viac
Čo DNES NA OBED? 7x RECEPTY na MILOVANÉ PLACKY, po ktorých si oblížete prsty!
Budú sa šmýkať!
Čítajte viac
Navarte NA VÍKEND naše najlepšie MÁJOVÉ RECEPTY: To sú dobroty!