Vrelo vám ju odporúčame! Na jednoduchú a pritom fantastickú polievku od gazdinej Nikoly Maliňákovej z Plaveckého Petra, ktorú sme navštívili, budeme dlho spomínať... a vyjde vás za babku!
Polievka z petržlenovej vňate so syrovými guľôčkami
Dobré jedlo - návšteva na gazdovskom dvore v Plaveckom Petri. Na snímke je polievka z petržlenovej vňate s knedličkami.
Zdroj: MATEJ KALINA
4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 1 veľký zväzok petržlenovej vňate
- 1,5 l zeleninového vývaru (vody)
- 1 zväzok vňatí – zelerovej, ligurčekovej, pažítkovej
- soľ, korenie
- olivový olej
Na syrové guľôčky:
- 1 vajce
- 2 lyžice strúhanky
- 1 lyžica hrubej múky
- štipka soli
- na špičku noža sódy bikarbóny
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
- za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP:
Dobré jedlo - návšteva na gazdovskom dvore v Plaveckom Petri.
Zdroj: MATEJ KALINA
- Najprv urobte guľôčky: Zo surovín vypracujte tuhšie cestíčko a tvarujte z neho malé guľky (1 cm). Malo by ich byť okolo 25 až 30. Odložte do chladničky.
- Uvarte polievku: Na oleji krátko orestujte nasekanú petržlenovú vňať. Osoľte, okoreňte a zalejte vývarom alebo vodou. Do hrnca pridajte vňatkový mix a nechajte zovrieť.
- Potom do polievky ponorte syrové guľôčky a varte 6-7 minút. Môžete podávať. Dobrú chuť!