Parádna HRNČEKOVÁ KÁVOVÁ BÁBOVKA: Tento RECEPT si odložíte!
12. 5. 2024, 10:31 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Vďaka banánom je úžasne mäkučká aj na druhý deň. Teda, ak vám z nej niečo zostane!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuZJGZkK445/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuWScXMvxzA/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuXW3_3Iksa/
Galéria k článku
34 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!Zdroj: NMH
Kávovo-banánová bábovka
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT
Zdroj: Shutterstock
Kávovo-banánová bábovka chutí ako sen!
Potrebujete:
- 4 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- pol hrnčeka oleja
- trochu mlieka (nemusí byť)
- 4 menšie banány
- 4 lyžice instantnej kávy
- pol lyžičky mletej škorice
- štipka soli";i:10;s:55:"maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy";i:11;s:47:"práškový alebo vanilkový cukor na posypanie
POSTUP:
- Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte múku s kypriacim práškom a olej. Ak je cesto husté, prilejte trochu mlieka.
- Banány rozmixujte alebo roztlačte vidličkou. Vmiešajte do cesta, prisypte kávu, škoricu a štipku soli. Dobre premiešajte a cesto prelejte do vymastenej bábovkovej formy vysypanej múkou.
- Pečte pri 170 °C asi 45 minút. Bábovku podávajte poprášenú cukrom a, ako inak, so šálkou dobrej kávy.