Reklama

Parádna HRNČEKOVÁ KÁVOVÁ BÁBOVKA: Tento RECEPT si odložíte!

Kávovo-banánová bábovka chutí ako sen!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vďaka banánom je úžasne mäkučká aj na druhý deň. Teda, ak vám z nej niečo zostane!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Kávovo-banánová bábovka

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

    Zdroj: Shutterstock

    Kávovo-banánová bábovka chutí ako sen!

    Potrebujete:

    • 4 vajcia
    • 1 hrnček kryštálového cukru
    • 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
    • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
    • pol hrnčeka oleja
    • trochu mlieka (nemusí byť)
    • 4 menšie banány
    • 4 lyžice instantnej kávy
    • pol lyžičky mletej škorice
    • štipka soli";i:10;s:55:"maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy";i:11;s:47:"práškový alebo vanilkový cukor na posypanie

    POSTUP:

    1. Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte múku s kypriacim práškom a olej. Ak je cesto husté, prilejte trochu mlieka.
    2. Banány rozmixujte alebo roztlačte vidličkou. Vmiešajte do cesta, prisypte kávu, škoricu a štipku soli. Dobre premiešajte a cesto prelejte do vymastenej bábovkovej formy vysypanej múkou.
    3. Pečte pri 170 °C asi 45 minút. Bábovku podávajte poprášenú cukrom a, ako inak, so šálkou dobrej kávy.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.