Reklama

PARADAJKOVÁ POLIEVKA, akú ste ešte nejedli: Známy šéfkuchár Gabo Kocák má vyladený RECEPT!

Pikantná paradajková polievka podľa Gaba Kocáka chutí úžasne!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Je pikantná a dokonalo prevoňaná paradajkami. Vyskúšajte Gabov nový recept - uvidíte, odložíte si ho naveky.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šalátová uhorka je dobrá aj pre pečeň: Prečo by ste si ju v lete mali dopriať často?
    Zdroj: NMH

    Poznáte ho z viacerých televíznych projektov, v ktorých zúročil skúsenosti zo sveta, kam sa vybral už ako 22-ročný. Pôsobil v bruselskom Comme Chez Soi, salzburskom Hangar 7 alebo v holandskej De Librije. V luxusnej salzburskej reštaurácii Schloss Aigen bol dokonca šéfkuchárom. Domov ho prilákala ponuka viesť kuchyňu v jednom z najprestížnejších hotelov na Slovensku.

    Zdroj: Robo Hubač

    Gabo Kocák vás učí pripravovať rôzne špeciality.

    Dnes sa venuje konzultáciám a pôsobí tiež ako ambasádor pod značkou Metro chef. Dobre vedieť, že o svoje cenné vedomosti a skúsenosti sa delí aj na kurzoch v známej Gourmet Academy. Prihláste sa!

    "A zbožňujem rajčiny, pretože majú neskutočný potenciál v kuchyni, rôzne farby, chute a nikdy sa nezunujú. Pre mňa majú gule!" prezradil Dobrému jedlu Gabo Kocák a venoval nám pre vás skvelý recept na jeho vyladenú PARADAJKOVÚ POLIEVKU.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Skvelá a ZDRAVÁ CÍCEROVÁ NÁTIERKA na výlet aj piknik: Namiešate ju raz-dva!
      Zdroj: NMH

      Zdroj: Shutterstock

      Pikantná paradajková polievka podľa Gaba Kocáka chutí úžasne!

      Pikantná paradajková polievka

      4-5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

      Potrebujete:

      • 1 cibuľa
      • 3 strúčiky cesnaku
      • 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
      • 2 lyžice červeného karí
      • 1,5 kg cherry paradajok
      • 1 lyžica sójovej omáčky
      • 1 lyžica ryžového octu
      • 1 šálka zeleninového vývaru
      • pol šálky plnotučného kokosového mlieka
      • čili a bylinky na podávanie
      • olivový olej

      POSTUP:

      1. Na oleji orestujte cibuľu nakrájanú na kocky, pridajte cesnak nakrájaný na tenké plátky, zázvor a premiešajte. Pridajte karí a za častého miešania varte 5 minút. Primiešajte paradajky rozkrojené na polovice, sójovú omáčku, ocot a varte 10 až 11 minút.

      2. Prilejte vývar a na miernom ohni varte ešte 8 až 10 minút. Znížte teplotu na minimum a polievku rozmixujte. Nakoniec primiešajte pol šálky kokosového mlieka. Polievku podávajte posypanú jemnými bylinkami a čili. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.