Avokádové hrianky s pečeným cícerom a fetou
Zdroj: Gurmet
4 porcie, príprava 45 minút
Potrebujete:
- 4 krajce chleba
- 1 avokádo
- 2 lyžičky harissy (pikantná omáčka)
- za hrsť mikrobyliniek
Na pečený cícer:
- 250 g sterilizovaného cícera
- 1 lyžičku mletej papriky
- pol lyžičky rímskej rasce
- 150 g fety
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Pripravte pečený cícer: Cícer sceďte, nasypte na plech a nechajte oschnúť. Potom ju preložte do misky, pridajte koreniny, soľ podľa chuti a pokvapkajte olejom. Dobre premiešajte, znova nasypte na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte asi 30 minút.
- Krajce chleba nasucho opečte. Potrite tenkou vrstvou harissy a dobrou vrstvou nahrubo roztlačeného zrelého avokáda. Navrstvite upečený cícer a ozdobte bylinkami. Hneď podávajte.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>