objednať časopis
všetky kategórie

Avokádo je ovocie, hoci sladké nie je. Má delikátnu chuť i unikátne zloženie s množstvom bielkovín a prospešných tukov. V kuchyni ho využijete pestrejšie, než by ste si možno mysleli.

Avokádové hrianky s pečeným cícerom a fetou

AVOKÁDOVÉ HRIANKY S PEČENÝM CÍCEROM A FETOU
Zdroj: Gurmet

4 porcie, príprava 45 minút

Potrebujete:

  • 4 krajce chleba
  • 1 avokádo
  • 2 lyžičky harissy (pikantná omáčka)
  • za hrsť mikrobyliniek

Na pečený cícer:

  • 250 g sterilizovaného cícera
  • 1 lyžičku mletej papriky
  • pol lyžičky rímskej rasce
  • 150 g fety
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
Vajcová nátierka so sušenými paradajkami.
Čítajte viac
Natrite ich na chlieb: Zdravé, sýte a SUPER LAHODNÉ NÁTIERKY!

POSTUP

  1. Pripravte pečený cícer: Cícer sceďte, nasypte na plech a nechajte oschnúť. Potom ju preložte do misky, pridajte koreniny, soľ podľa chuti a pokvapkajte olejom. Dobre premiešajte, znova nasypte na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte asi 30 minút.
  2. Krajce chleba nasucho opečte. Potrite tenkou vrstvou harissy a dobrou vrstvou nahrubo roztlačeného zrelého avokáda. Navrstvite upečený cícer a ozdobte bylinkami. Hneď podávajte.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>