
Takto vám brokolicu zje každý! Pečená MÄSOVÁ FAŠÍRKA s brokolicou a mrkvou je top!
Takto vám brokolicu zje každý! Pečená MÄSOVÁ FAŠÍRKA s brokolicou a mrkvou je top!
Garantujeme vám, že ju budete nenápadne vyjedať z pekáča!
- 80 min.
- porcie: 5
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ksbrokolicu
- 2 ksmrkvy
- 1 kszeleninový vývar
- 500 gmletého bravčového mäsa
- 1 kskrajec staršieho chleba
- 100 mlvlažného mlieka
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- 1 lyžicasušeného majoránu
- 1 lyžicamletej červenej papriky
- 1 kstuk na vymastenie plechu
- 1 ksstrúhanku na vysypanie plechu
- 1 kssoľ, farebné korenie
Postup
krok
Brokolicu rozoberte na ružičky a opláchnite vodou. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na menšie kusy. Zalejte vývarom a varte do mäkka. Potom zeleninu na hrubšie rozmixujte alebo nasekajte nožom.
krok
Do misy dajte mleté mäso, pridajte nakrájaný chlieb namočený v mlieku, očistený a prelisovaný cesnak, majorán, mletú papriku, soľ a čerstvo pomleté farebné korenie. Zmes dobre premiešajte.
krok
Plech vymastite tukom a vysypte strúhankou. Mäsovo-zeleninovú zmes rozotrite v rovnomernej hrúbke na plech a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C na 55 minút. Po upečení a miernom vychladnutí nakrájajte na kocky a podávajte so zemiakmi alebo studené so šalátom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
