objednať časopis
všetky kategórie

Provensalská špecialita Crespéou nazývaná aj Gâteau d'Omelettes je vlastne slaná palacinková torta. S olivami, plátkami citróna, prípadne s listovým šalátom vás dokonale zasýti.

CRESPÉOU  - OMELETOVÁ TORTA

Omeletová torta
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

3 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, ZAPEKANIE 5 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 lyžicu masla + na potretie
  • za hrsť pokrájaných farebných paprík
  • 9 vajec
  • 2 lyžice posekaných byliniek (bazalka, pažítka, petržlen)
  •  80 g pokrájanej prerastenej slaniny
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Na ozdobenie:

  • plátky citróna
  •  čierne olivy
  • lístky bazalky

Postup krok za krokom je na ďalších stranách>>>