PEČENÉ BRAVČOVÉ S BYLINKOVOU PASTOU
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 6 HODÍN

Zdroj: Shutterstock
- 1,5 kg vykostenej bravčovej krkovičky, stehna alebo pliecka
- 2 lyžice nadrobno nakrájanej šalvie
- 2 lyžice čerstvého rozmarínu
- 1 lyžica čerstvého tymianu
- 5 strúčikov cesnaku
- pol lyžice himalájskej soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 5 zrniečok nového korenia
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1, 5 lyžice olivového oleja
- 200 - 300 ml zeleninového vývaru
POSTUP:
- Rozmixujte bylinky, cesnak, soľ, korenie, horčicu na hustú pastu. Prilejte olej a ešte chvíľu mixujte.
- Mäso umyte a osušte. V pekáči ho potrite bylinkovou pastou. Podlejte vývarom, zakryte a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte pol hodinu. Potom teplotu znížte na 170 °C, mäso podlejte vývarom a výpekom a pečte 2 hodiny.
- Potom pečte odokryté asi 30 minút, kým sa na vrchu vytvorí kôrka. Podlievajte a oblievajte vývarom. Upečenú krkovičku nechajte 20 minút oddýchnuť a nakrájajte na plátky. Podávajte so zemiakovým alebo batatovým pyré a s opečenou cuketou.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>