PEČENÉ BRAVČOVÉ S BYLINKOVOU PASTOU

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 6 HODÍN

Pečené mäso
Zdroj: Shutterstock
  • 1,5 kg vykostenej bravčovej krkovičky, stehna alebo pliecka
  • 2 lyžice nadrobno nakrájanej šalvie
  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžica čerstvého tymianu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • pol  lyžice himalájskej soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 5 zrniečok nového korenia
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  •  1, 5 lyžice olivového oleja
  • 200 - 300 ml zeleninového vývaru

POSTUP:

  1. Rozmixujte  bylinky, cesnak,  soľ, korenie, horčicu  na hustú pastu. Prilejte  olej a ešte chvíľu  mixujte.
  2. Mäso umyte a osušte.  V pekáči ho potrite bylinkovou pastou. Podlejte vývarom, zakryte  a v rúre vyhriatej na 220 °C pečte pol hodinu. Potom teplotu znížte na 170 °C,  mäso podlejte vývarom a výpekom a pečte 2 hodiny.
  3. Potom pečte odokryté asi 30 minút, kým sa na vrchu vytvorí kôrka. Podlievajte a oblievajte vývarom. Upečenú krkovičku nechajte 20 minút oddýchnuť a nakrájajte na plátky. Podávajte so zemiakovým alebo batatovým pyré a  s opečenou cuketou.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>