objednať časopis
všetky kategórie

Už ste sa rozhodli, ktorú z nich pripravíte zajtra na večeru? Máme osvedčené chrumkavé recepty.

HRÁŠKOVÁ PIZZA SO ŠPENÁTOM S BIELOU OMÁČKOU

4 PORCIE, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Hrášková pizza so špenátom
Hrášková pizza so špenátom
Zdroj: VERMILLON/ Natália Jablonková

POTREBUJETE:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 g vlažnej vody
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 vrecko sušeného droždia

Na omáčku a obloženie:

  • 500 ml smotany na varenie
  • 50 g strúhaného parmezánu (podľa potreby aj viac)
  • soľ, mleté biele korenie
  • 200 g mladého špenátu
  • štipka muškátového orieška
  • 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 300 g syra mozzarella
  • 100 g polotvrdého syra (eidam, gouda)
Svadobná hostina po desiatich rokoch.
Čítajte viac
Sisa Sklovská má prekvapivo elegantnú KUCHYŇU a parádny recept na nadýchané LANGOŠE!

POSTUP:

  1. Pripravte cesto: Všetky suroviny vymiešajte do hladkého a jemného cesta, prikryte ho potravinárskou fóliou a nechajte nakysnúť. Cesto zdvojnásobí svoj objem (nie výšku). Pomocou kuchynskej váhy ho rozdeľte na 4 rovnaké diely a nechajte prikryté bokom.
  2. Pripravte omáčku: Smotanu zahustite niekoľkominútovým varením, dochuťte parmezánom, soľou a mletým bielym korením. Nechajte vychladnúť.
  3. Mladé špenátové listy vložte do zohriatej panvice s lyžicou vody a nechajte ich zvädnúť. Dochuťte štipkou soli a mletým muškátovým orieškom.
  4. Čerstvý alebo mrazený hrášok sparte vo vriacej osolenej vode a následne prepláchnite v studenej vode. Nechajte vyschnúť.
  5. Postupne vyvaľkajte (alebo ručne roztiahnite) oddýchnuté kusy cesta na kruhy s priemerom 30-40 cm s tučnejšími okrajmi. Celú plochu okrem 2 cm okraja potrite omáčkou, rozložte na ňu plátky mozzarelly, posypte hráškom, pridajte hrudky spareného špenátu a striedmo posypte strúhaným polotvrdým syrom.
  6. Medzitým nechajte plech rozohriať dnom nahor v rúre vyhriatej na 250-300 °C (spodný ohrev s ventilátorom = pizza režim). Pizzu preložte na papier na pečenie a pomocou neho ju presuňte na rozpálený plech v rúre. Pečte 4 až 8 minút, nechajte ju mierne vychladnúť a pokrájajte krájačom na pizzu. Medzitým pripravte ďalšie porcie pizze.

Na ďalšej strane nájdete recept na tradičnú Margheritu>>

Kategórie