Nájsť ich? „To si vyžaduje veľa trpezlivosti alebo poznať tých správnych ľudí. U mňa platí B, poznám Erika Valentoviča,“ zveril sa nám talentovaný šéfkuchár Daniel Tilinger. Jediného profesionálneho hubára na Slovensku však rovnako velebia topkové reštaurácie, ktoré Erik už roky zásobuje svojimi úlovkami. „Ja a huby sme sa pre seba narodili. Sú mojou vášňou, zábavou, pôžitkom a zároveň prácou, ktorá ma napĺňa," povedal pre Dobré jedlo a venoval vám svoj TOP recept. Dobrú chuť!
Erikove restované huby
2-3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 5-7 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g čerstvých húb (ideálne dubákov)
- soľ
- olivový olej
- bruschetta alebo chlieb
- bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, tymian – nemusia byť)
POSTUP:
- Očistené huby prerežte napoly a na oleji restujte do zlatista. Až potom ich osoľte a podávajte na bruschette alebo rovno z panvice s dobrým chlebom.
- Môžete ich tiež posypať obľúbenými bylinkami, ak sa vám žiada. Dobrú chuť!
Ako sa v lese chrániť pred medveďom? ERIKOVE RADY aj tipy na HUBOVÉ DOBROTY nájdete v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!
Ďalšie HUBOVÉ RECEPTY z Dobrého jedla: