objednať časopis
všetky kategórie

"Huby milujem na všetky spôsoby, ale v jednoduchých receptoch, ako je tento, úplne najviac. Nech vám chutí. Šťastnú a bohatú hubársku jeseň prajem!“ odkazuje uznávaný hubár.

Nájsť ich? „To si vyžaduje veľa trpezlivosti alebo poznať tých správnych ľudí. U mňa platí B, poznám Erika Valentoviča,“ zveril sa nám talentovaný šéfkuchár Daniel Tilinger. Jediného profesionálneho hubára na Slovensku však rovnako velebia topkové reštaurácie, ktoré Erik už roky zásobuje svojimi úlovkami. „Ja a huby sme sa pre seba narodili. Sú mojou vášňou, zábavou, pôžitkom a zároveň prácou, ktorá ma napĺňa," povedal pre Dobré jedlo a venoval vám svoj TOP recept. Dobrú chuť!

Erikove restované huby

Restované huby podľa profi hubára Erika Valentoviča chutia ako sen.
Restované huby podľa profi hubára Erika Valentoviča chutia ako sen.
Zdroj: Shutterstock

2-3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 5-7 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 g čerstvých húb (ideálne dubákov)
  • soľ
  • olivový olej
  • bruschetta alebo chlieb
  • bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, tymian – nemusia byť)

POSTUP:

  1. Očistené huby prerežte napoly a na oleji restujte do zlatista. Až potom ich osoľte a podávajte na bruschette alebo rovno z panvice s dobrým chlebom.
  2. Môžete ich tiež posypať obľúbenými bylinkami, ak sa vám žiada. Dobrú chuť!

Ako sa v lese chrániť pred medveďom? ERIKOVE RADY aj tipy na HUBOVÉ DOBROTY nájdete v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Ďalšie HUBOVÉ RECEPTY z Dobrého jedla:

Huby môžete použiť čerstvé, ale aj sušené.
Čítajte viac
Hubárska sezóna vrcholí: Naučíme vás dokonale SPRACOVAŤ HRÍBY!
Zemiaková pizza s krémovými hubami a vňaťou
Čítajte viac
CHUTNÁ VEČERA bez mäsa: Originálna, lacná a jednoduchá!
Plnená paprika
Čítajte viac
Uvarte OBED podľa ŠÉFKUCHÁROV: Ich RECEPTY máme len pre vás!
VEGAN KUNG PAO
Čítajte viac
Chutné VEGÁNSKE JEDLÁ: Zachutia aj zarytým mäsožrútom
Šalát s tarhoňou.
Čítajte viac
Náš kuchár Ľuboš má rád TARHOŇU: A my ju MILUJEME tiež (RECEPTY)