objednať časopis
všetky kategórie

Sviečková na smotane je jedlom, ktorým nepohrdne hádam nik. Tak nech sa páči, naučíme vás ju variť, aby ste sa už na budúcu nedeľu mohli predviesť ako šéfkuchári.

SVIEČKOVÁ NA SMOTANE

Sviečková na smotane
Zdroj: dobré jedlo/Laura Witteková

6 -7 PORCIÍ I PRÍPRAVA 20 MINÚT I VARENIE 120 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 kg mäsa (sviečková, falošná sviečková)
  • 50 g prerastenej slaniny 
  • 1 kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen)
  • 100 g cibule
  • 10 guličiek nového korenia
  • 5 guličiek borievok
  •  40 g hnedého  cukru
  • 150 ml bieleho vína
  • 1 - 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 200 ml hovädzieho vývaru (prípadne aj viac)
  • 2 bobkové listy
  • niekoľko vetvičiek tymianu
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 500 ml mlieka  (alebo 250 mlieka a 250 kyslej smotany)
  • 1 citrón
  • 30 g masla
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej
  • brusnicový džem alebo zavárané brusnice

Postup krok za krokom je na nasledujúcej strane >>>