SVIEČKOVÁ NA SMOTANE
Zdroj: dobré jedlo/Laura Witteková
6 -7 PORCIÍ I PRÍPRAVA 20 MINÚT I VARENIE 120 MINÚT
Potrebujete:
- 1 kg mäsa (sviečková, falošná sviečková)
- 50 g prerastenej slaniny
- 1 kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen)
- 100 g cibule
- 10 guličiek nového korenia
- 5 guličiek borievok
- 40 g hnedého cukru
- 150 ml bieleho vína
- 1 - 2 lyžice plnotučnej horčice
- 200 ml hovädzieho vývaru (prípadne aj viac)
- 2 bobkové listy
- niekoľko vetvičiek tymianu
- 500 ml smotany na šľahanie
- 500 ml mlieka (alebo 250 mlieka a 250 kyslej smotany)
- 1 citrón
- 30 g masla
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
- brusnicový džem alebo zavárané brusnice
Postup krok za krokom je na nasledujúcej strane >>>