Bravčová ŽIVÁNSKA z rúry: Víkendová pochúťka, ktorej neodoláte!
Kalorická bomba, no tak chutná, že zalizovať sa budete až za ušami!
- 70 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kgbravčového mäsa (pliecko alebo krkovička)
- 2-3 ksdobrej klobásy (možno pikantnej)
- kus ksobľúbenej slaniny
- 1 ksparadajky a paprika
- 2 kscibule
- 4 ksstrúčiky cesnaku
- pár ksväčších zemiakov (so šupou alebo bez nej)
- 1 ksbobkový list, tymian
- 1 ksstonky z petržlenovej vňate
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksbravčová masť
Postup
krok
Mäso nakrájajte na kocky, klobásu na kolieska a slaninu na plátky.
krok
Slaninu osmažte na suchej panvici, pridajte klobásu a počkajte, kým pustia tuk. Potom ich z panvice vyberte a dajte do väčšej misy.
krok
V tej istej panvici z každej strany opečte nakrájané osolené a okorenené bravčové mäso. Ak máte viac mäsa, spravte to na viackrát. Aj toto z panvice vyberte a vložte do misy ku klobáse a k slanine.
krok
Ak treba, pridajte do panvice trochu tuku a osmažte v nej aj nakrájanú zeleninu (okrem paradajok), cibuľu, cesnak aj zemiaky. Zeleninu osoľte a okoreňte. Všetko nakoniec pridajte do misy k mäsu (aj výpek z panvice) a riadne premiešajte.
krok
Natrhajte hliníkovú fóliu na väčšie kusy a na každý ešte položte kus papiera na pečenie. Poukladajte naň osmažené mäso a zeleninu, pridajte bobkový list, čerstvý alebo sušený tymian, stonky z petržlenovej vňate, nakrájané paradajky a zalejte výpekom, ak vám zostal v mise.
krok
Balíčky dobre uzavrite a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 60 – 90 minút. Ak si nie ste istí, balíček otvorte a skontrolujte, či je všetko upečené.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
