Postup

 krok

Mäso nakrájajte na kocky, klobásu na kolieska a slaninu na plátky.

 krok

Slaninu osmažte na suchej panvici, pridajte klobásu a počkajte, kým pustia tuk. Potom ich z panvice vyberte a dajte do väčšej misy.

 krok

V tej istej panvici z každej strany opečte nakrájané osolené a okorenené bravčové mäso. Ak máte viac mäsa, spravte to na viackrát. Aj toto z panvice vyberte a vložte do misy ku klobáse a k slanine.

 krok

Ak treba, pridajte do panvice trochu tuku a osmažte v nej aj nakrájanú zeleninu (okrem paradajok), cibuľu, cesnak aj zemiaky. Zeleninu osoľte a okoreňte. Všetko nakoniec pridajte do misy k mäsu (aj výpek z panvice) a riadne premiešajte.

 krok

Natrhajte hliníkovú fóliu na väčšie kusy a na každý ešte položte kus papiera na pečenie. Poukladajte naň osmažené mäso a zeleninu, pridajte bobkový list, čerstvý alebo sušený tymian, stonky z petržlenovej vňate, nakrájané paradajky a zalejte výpekom, ak vám zostal v mise.

 krok

Balíčky dobre uzavrite a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 60 – 90 minút. Ak si nie ste istí, balíček otvorte a skontrolujte, či je všetko upečené.