Nadýchané PANCAKY S OVOCÍM z pezinského bistra: Super RECEPT musíte vyskúšať!
13. 8. 2024, 14:01 (aktualizované: 13. 8. 2024, 14:02)

Zdroj: Laura Witteková
Podávajú ich vo vychytenom pezinskom bistre Green Garden, sú krásne nadýchané a chutia ako sen. Dostali sme pre vás recept!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Ak prázdninujete na Slovensku a cestujete cez Pezinok, určite sa zastavte v Green Garden na ďalšie chutné raňajky alebo parádny brunch. „Hostia si veľmi pochvaľujú aj naše vajcia benedikt so sezónnou špargľou či vajcia do skla s vynikajúcim hľuzovkovým olejom. No a najviac na odbyt idú chrumkavé bagle – ako inak, s vajíčkami, ale aj so syrom, s prosciuttom či s opečenou slaninkou,“ hovorí majiteľka obľúbeného bistra Petra Kmeťová.
Veľmi nás teší, že na ich pancaky, ktoré hostia bistra zbožňujú, nám pre vás venovala recept! „Pancaky z toho istého cesta môžete pripraviť aj na slano. My ich milujeme s praženicou, opečenou slaninkou, bohato poliate javorovým sirupom,“ radí Petra.
Zdroj: Laura Witteková
Majiteľka bistra Green Garden nám venovala recept na ich pancaky, ktoré hostia zbožňujú.
Zdroj: Laura Witteková
Nadýchané pancaky s mascarpone a ovocím.
Pancaky s mascarpone a ovocím
8 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT + OPEKANIE
Potrebujete:
- 2 vajcia
- 50 ml cmaru
- 50 g roztopeného masla
- 170 g hladkej múky
- 30 g trstinového cukru
- pol lyžičky kypriaceho prášku
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- 150 g mascarpone
- vanilka
- javorový sirup
- drobné ovocie
POSTUP:
- Šľahajte vajcia s cmarom a maslom asi 2 minúty. Potom pridajte múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a vymiešajte cesto.
- Pancaky opekajte z oboch strán v suchej panvičke do zlatista.
- Pripravte krém: Len dobre vymiešajte mascarpone s vanilkou a javorovým sirupom.
- Pancaky podávajte s krémom z mascarpone, ozdobené ovocím. Dobrú chuť!