Reklama

Nadýchané PANCAKY S OVOCÍM z pezinského bistra: Super RECEPT musíte vyskúšať!

Nadýchané pancaky s mascarpone a ovocím.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Podávajú ich vo vychytenom pezinskom bistre Green Garden, sú krásne nadýchané a chutia ako sen. Dostali sme pre vás recept!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Poznáte REZANCE Z LOKŠÍ? Zdedený recept po Kristíninej babke nemá chybu!
    Zdroj: NMH

    Ak prázdninujete na Slovensku a cestujete cez Pezinok, určite sa zastavte v Green Garden na ďalšie chutné raňajky alebo parádny brunch. „Hostia si veľmi pochvaľujú aj naše vajcia benedikt so sezónnou špargľou či vajcia do skla s vynikajúcim hľuzovkovým olejom. No a najviac na odbyt idú chrumkavé bagle – ako inak, s vajíčkami, ale aj so syrom, s prosciuttom či s opečenou slaninkou,“ hovorí majiteľka obľúbeného bistra Petra Kmeťová.

    Veľmi nás teší, že na ich pancaky, ktoré hostia bistra zbožňujú, nám pre vás venovala recept! „Pancaky z toho istého cesta môžete pripraviť aj na slano. My ich milujeme s praženicou, opečenou slaninkou, bohato poliate javorovým sirupom,“ radí Petra.

    Zdroj: Laura Witteková

    Majiteľka bistra Green Garden nám venovala recept na ich pancaky, ktoré hostia zbožňujú.

    Zdroj: Laura Witteková

    Nadýchané pancaky s mascarpone a ovocím.

    Pancaky s mascarpone a ovocím

    8 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT + OPEKANIE

    Potrebujete:

    • 2 vajcia
    • 50 ml cmaru
    • 50 g roztopeného masla
    • 170 g hladkej múky
    • 30 g trstinového cukru
    • pol lyžičky kypriaceho prášku
    • pol lyžičky sódy bikarbóny
    • 150 g mascarpone
    • vanilka
    • javorový sirup
    • drobné ovocie

    POSTUP:

    1. Šľahajte vajcia s cmarom a maslom asi 2 minúty. Potom pridajte múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a vymiešajte cesto.
    2. Pancaky opekajte z oboch strán v suchej panvičke do zlatista.
    3. Pripravte krém: Len dobre vymiešajte mascarpone s vanilkou a javorovým sirupom.
    4. Pancaky podávajte s krémom z mascarpone, ozdobené ovocím. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.