Úžasný OVOCNÝ KOLÁČ bez lepku pani Kemkovej: Hrnčekový RECEPT si odložíte!
11. 8. 2024, 19:07 (aktualizované: 12. 8. 2024, 10:13)
Môžete do neho použiť akékoľvek letné ovocie, ktoré máte poruke. Koláčik podľa manželky Juraja Kemku bude skvelý!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CfCNkPPqwF7
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CvzK6TLLUZ-/
Galéria k článku
Tento bezlepkový koláč s ríbezľami od Adriany Kemky, manželky Juraja Kemku, pečieme, od kedy nám darovala recept... je JEDNODUCHÝ a MŇAM! Určite si ho upečte, aj keď môžete lepok. Pohánková múka mu pridáva na chuti, no pokojne ju nahraďte hladkou špaldovou múkou, ak chcete - bude takisto skvelý!
A keď máte doma kukuricu, vyskúšajte aj Adrianin výborný recept na bezlepkové kukuričné placky, ktorý nám takisto pre vás darovala. Zaujíma vás, aké bezlepkové múky používa?
1. Bezlepkové zmesi
„Preferujem konkrétnu značku z Anglicka Doves Farm, ktorá ponúka univerzálnu a samokypriacu múku. Vlastne si nespomínam, že by som ňou pokazila čo len jeden bezlepkový dezert.“
2. Prirodzene bezlepkové múky
„Moja naj do koláčov je z blanšírovaných mandlí pomletých na jemno. Pokojne ju však môžete nahradiť obyčajnými mandľami, ktoré doma najemno zomeliete. Perfektná je aj pohánková múka s orieškovým nádychom, ktorá ladí s letným ovocím, a ešte prirodzene sladkastá kokosová múka.“
Zdroj: MATEJ KALINA
Je fantastický!
Sušené kokosové mlieko je parádna vychytávka! „Vyzerá ako práškový cukor, no na rozdiel od neho sa na koláčoch netopí a je zdravé. Zoženiete ho v lepších potravinách a bio obchodoch,“ radí Adriana.
Hrnčekový koláč s drobným ovocím
12 KÚSKOV PRÍPRAVA 10 MINÚT PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 1 hrnček drobného ovocia (ríbezle, maliny, čučoriedky) + na ozdobu
- 1 hrnček masla (vegánskeho)
- 1 hrnček kokosového cukru
- 2 vajcia
- 1 hrnček jemnej pohánkovej múky (alebo hladkej špaldovej)
- 1 a pol lyžičky prášku do pečiva
- citrónová kôra
- mäta alebo medovka a sušené kokosové mlieko na ozdobu
POSTUP:
- Tortovú formu (20 cm) vyložte papierom na pečenie alebo vymastite. Na spodok rozložte ovocie.
- Roztopené maslo vymiešajte s cukrom a vajíčkami do nadýchanej peny. Prisypte preosiatu múku s práškom do pečiva, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešajte. Cesto vylejte na ovocie vo forme, jemne uhlaďte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 C na 25 minút.
- Upečený a vychladnutý koláč poprášte sušeným kokosovým mliekom a ozdobte ovocím aj bylinkami. Máte hotovo. Dobrú chuť!