Jahodová sezóna vitaj a zotrvaj čo najdlhšie! Tiež už máte pripravené košíky na zber voňavých jahôd? Poďte si však ešte predtým nazbierať tie najlepšie recepty na lahodné jahodové koláčiky a iné dezerty, aby ste mali dobrú motiváciu zohýnať sa k šťavnatým kráskam.

ŠPENÁTOVO-JAHODOVÉ MAFINY

ŠPENÁTOVO-JAHODOVÉ MAFINY
ŠPENÁTOVO-JAHODOVÉ MAFINY
Zdroj: MATEJ KALINA

12 KUSOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

• 300 g špaldovej múky

• 2 lyžičky kypriaceho prášku

• 225 g trstinového cukru

• 200 g jogurtu

• 135 ml oleja

• 2 vajcia

• 250 g špenátu (pomixovaného)

• 250 g čerstvých jahôd (plus na ozdobu)

• lístky medovky na ozdobu

Postup:

1. V jednej mise zmiešajte všetky suché suroviny, v druhej spojte jogurt, olej, vajcia, rozmixované listy špenátu a nakrájané jahody.

2. Spojte suché suroviny s mokrými, dobre premiešajte a do každého košíčka na mafiny dajte za lyžicu. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Po upečení mafiny ozdobte kúskami jahôd a lístkami medovky.

JAHODOVÉ RECEPTY POKRAČUJÚ NA ĎALŚEJ STRANE >>>

Kategórie