ŠPENÁTOVO-JAHODOVÉ MAFINY
12 KUSOV, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
• 300 g špaldovej múky
• 2 lyžičky kypriaceho prášku
• 225 g trstinového cukru
• 200 g jogurtu
• 135 ml oleja
• 2 vajcia
• 250 g špenátu (pomixovaného)
• 250 g čerstvých jahôd (plus na ozdobu)
• lístky medovky na ozdobu
Postup:
1. V jednej mise zmiešajte všetky suché suroviny, v druhej spojte jogurt, olej, vajcia, rozmixované listy špenátu a nakrájané jahody.
2. Spojte suché suroviny s mokrými, dobre premiešajte a do každého košíčka na mafiny dajte za lyžicu. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Po upečení mafiny ozdobte kúskami jahôd a lístkami medovky.
JAHODOVÉ RECEPTY POKRAČUJÚ NA ĎALŚEJ STRANE >>>