Sezóna grilovačiek, vitaj! Ak ste sa jej ani vy už nevedeli dočkať, tak ju poďte spolu s nami zahájiť vo veľkom štýle. Na grile nemusia smutne ležať iba klobásky a marinované kuracie mäso. Vyskúšajte lahôdky podľa šéfkuchára Jozefa Risku. Nech sa grilovacia mriežka prehýba pod množstvom dobrôt!

Rib eye steak s grilovanou zeleninou

Rib eye steak s grilovanou zeleninou
Rib eye steak s grilovanou zeleninou
Zdroj: Matej Kalina/Dobré jedlo

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, GRILOVANIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 rib eye steaky
  • žltá a červená paprika, šalotka, cuketa, hlávka cesnaku, špargľa
  • tymian, rozmarín
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Postup:

1. Mäso vyberte z chladničky aspoň 10 minút pred grilovaním a poriadne rozpáľte gril. Steaky pred grilovaním osoľte, okoreňte. Na medium rare ich grilujte z každej strany 2-3 minúty, ostanú krásne šťavnaté. Odložte ich bokom a nechajte 10 minút odležať. Až potom pokvapkajte olivovým olejom.

2. Umytú papriku a cuketu nakrájajte, cesnak a šalotku nechajte v celku. Špargľu predvarte asi minútu v osolenej vode. Všetku zeleninu potom opekajte na grile iba zopár minút. Keď je hotová, pokvapkajte ju olivovým olejom, ochuťte tymianom, rozmarínom, soľou a korením. Môžete podávať k odpočinutým steakom.

ĎALŠIE SKVELÉ TIPY NA GRILOVAČKU NÁJDETE NA ĎALŠEJ STRANE >>>

Kategórie