CROISSANTOVÝ NÁKYP S LESNÝM OVOCÍM

CROISSANTOVÝ NÁKYP S LESNÝM OVOCÍM
CROISSANTOVÝ NÁKYP S LESNÝM OVOCÍM
Zdroj: FOOD STYLING BLANKA NEMČEKOVÁ, FOTO LÝDIA CZAKÓ

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

  • 8 malých maslových croissantov alebo 4 veľké
  • 1 šálka čučoriedok
  • pol šálky malín
  • 350 g prírodného syra (Lučina)
  • trstinový cukor podľa chuti
  • 3 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citrónová šťava

POSTUP:

  1. Croissanty nakrájajte na menšie kúsky a dajte do malej zapekacej misy. Posypte čučoriedkami a malinami.
  2. Zmäknutý prírodný syr zmiešajte s cukrom, vajcami a vanilkovým cukrom do hladka. Dochuťte citrónovou šťavou.
  3. Syrovou zmesou zalejte croissanty a nechajte postáť 20 minút. Rúru predhrejte na 180 °C. Nákyp pečte asi 35 minút do zlatista.

RECEPTY NA RÝCHLE KOLÁČIKY POKRAČUJÚ AJ NA ĎALŠEJ STRANE >>>