Lacné a FANTASTICKÉ ŠÚĽKY s bryndzou: Legendárny RECEPT tety Palušky z Liptova!
21. 4. 2024, 6:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Peter Šimončík/Dobré jedlo
Toto ÚSPORNÉ JEDLO vás dostane! Teta Paluška svoje šúľky šúľala iks ráz do týždňa. Jej osem vnúčat a šesť pravnúčat sú od „šmýkajúcich“ šúľok závislé a my sa tomu vôbec nečudujeme. Kombinácia voňavého masla s bryndzou schová do vačku aj klasické halušky!
Zdroj: Peter Šimončík/Dobré jedlo
Zdroj: Peter Šimončík/Dobré jedlo
Zdroj: Peter Šimončík/Dobré jedlo
Galéria k článku

Zdroj: NMH
... preto nimi domáci pohostia každého, kto zavíta do Východnej. Kedysi ich Paluška s mamou a babkou vyvárali už o tretej ráno. Chlapi odchádzali na polia pred piatou a šúľky si so sebou brali ako desiatu. Zabalené v košíku im vydržali teplé.
Určite vyskúšajte toto úsporné a pritom extra chutné jedlo chudobných aj vy!
Anketa
Vyskúšate tieto fantastické šúľky aj vy?
- Áno95%
- Nie4%
Hlasovanie bolo ukončené
Šúľky s bryndzou a maslom
ZA MISU, PRÍPRAVA 30 MINÚT
Zdroj: Peter Šimončík/Dobré jedlo
Šúľky s bryndzou a maslom od tety Palušky chutia ako sen!
Potrebujete:
- 1 kg hladkej múky T650
- 1 lyžička soli
- 100-200 ml vody
- 250 g bryndze
- 250 g masla (rozpusteného)
POSTUP:
- Z múky, zo soli a z vody vypracujte hladké cesto a rozdeľte ho na niekoľko častí. Z každej ušúľajte šúľku hrubú ako prst a nakrájajte ju na kratšie šúľky.
- V hrnci dajte zovrieť vodu. Osoľte ju a uvarte v nej šúľky. Hotové sú, keď vyplávajú navrch.
- Vo väčšej mise zmiešajte bryndzu s roztopeným maslom a pridajte ešte horúce šúľky. Dobre premiešajte a podávajte. Dobrú chuť!