Reklama

Lacné a FANTASTICKÉ ŠÚĽKY s bryndzou: Legendárny RECEPT tety Palušky z Liptova!

Teta Paluška z Liptova pri príprave úžasných šúľok s deťmi.

Zdroj: Peter Šimončík/Dobré jedlo

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Toto ÚSPORNÉ JEDLO vás dostane! Teta Paluška svoje šúľky šúľala iks ráz do týždňa. Jej osem vnúčat a šesť pravnúčat sú od „šmýkajúcich“ šúľok závislé a my sa tomu vôbec nečudujeme. Kombinácia voňavého masla s bryndzou schová do vačku aj klasické halušky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu!
    Zdroj: NMH

    ... preto nimi domáci pohostia každého, kto zavíta do Východnej. Kedysi ich Paluška s mamou a babkou vyvárali už o tretej ráno. Chlapi odchádzali na polia pred piatou a šúľky si so sebou brali ako desiatu. Zabalené v košíku im vydržali teplé.

    Určite vyskúšajte toto úsporné a pritom extra chutné jedlo chudobných aj vy!

    Anketa

    Vyskúšate tieto fantastické šúľky aj vy?

    • Áno95%
    • Nie4%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Šúľky s bryndzou a maslom

    ZA MISU, PRÍPRAVA 30 MINÚT

    Zdroj: Peter Šimončík/Dobré jedlo

    Šúľky s bryndzou a maslom od tety Palušky chutia ako sen!

    Potrebujete:

    • 1 kg hladkej múky T650
    • 1 lyžička soli
    • 100-200 ml vody
    • 250 g bryndze
    • 250 g masla (rozpusteného)

    POSTUP:

    1. Z múky, zo soli a z vody vypracujte hladké cesto a rozdeľte ho na niekoľko častí. Z každej ušúľajte šúľku hrubú ako prst a nakrájajte ju na kratšie šúľky.
    2. V hrnci dajte zovrieť vodu. Osoľte ju a uvarte v nej šúľky. Hotové sú, keď vyplávajú navrch.
    3. Vo väčšej mise zmiešajte bryndzu s roztopeným maslom a pridajte ešte horúce šúľky. Dobre premiešajte a podávajte. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.