„Pravá bryndza je špecifická práve vďaka tomu, že sa jej chuť a štruktúra líšia od doliny k doline. Je to dané miestom, kde sa ovečky pasú, akú vodu tam pijú, akého baču majú a aký recept na ňu roky využívajú. Ak predo mňa položíte 10 druhov stopercentnej bryndze, ani jedna nebude zlá – ale každá bude iná," hovorí Slavomírom Reľovský, riaditeľ Zväzu chovateľov oviec a kôz SR.
Majte svojho baču
Od tejto jari si môžete PRAVÚ SLOVENSKÚ BRYNDZU objednať rovno domov: Na mojbaca.sk si vyberte farmu alebo salaš podľa referencií či miesta bydliska a už len čakajte na zásielku. Po koštovke im určite dajte echo. Budú zaň vďační!
Rozhovor o VEĽMI ZDRAVEJ BRYNDZI so Slavomírom Reľovským pokračuje na ďalšej strane >>>