objednať časopis
všetky kategórie

Pralinky sú vlastnoručne vyrobené z naozaj dobrej čokolády, prevoňané vianočnými koreninami a hotové bez toho, aby ste znova zapínali rúru.

Zázvorové pralinky s pomarančovou kôrou v čokoláde

Zázvorové pralinky v čokoláde.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

20 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT, CHLADENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 100 g pomletých zázvorových sušienok
  • 50 g strúhaného kokosu
  • štipku mletých klinčekov
  • štipku mletého badiánu
  • štipku mletej škorice
  • štipku mletého muškátového orieška
  • 2 lyžice roztopeného kokosového oleja
  • 60 g medu alebo javorového sirupu 
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 1 lyžicu masla 
  • sezamové semiačka na posypanie 
rafaelo
Čítajte viac
Do mikulášskeho balíčka ugúľajte DOMÁCE RAFAELO: Do Vianoc ho urobíte aj dvakrát!

POSTUP

  1. Zázvorové sušienky rozmixujte, pridajte kokos, koreniny a znovu premixujte.
  2. K zmesi primiešajte kokosový olej, med a vypracujte pevnejšiu hmotu.
  3. Teraz použite napríklad nádobu na vajcia z chladničky – dobre ju umyte, osušte a polgule vytrite kokosovým olejom.
  4. Do každej polgule dajte bohato z hmoty, dobre ju utlačte a hneď vyklopte. Polgule dajte stuhnúť do chladničky.
  5. Čokoládu rozpustite nad vodnou parou a nechajte  trochu vychladnúť. Zázvorové pralinky namočte do čokolády a posypte sezamovými semiačkami. Opäť dajte do chladničky stuhnúť.  

Milujete arašidy? Nech sa páči, máme aj arašidové. Recept je TU >>>