Reklama

Moderátor VRATKO SIRÁGI: Otcove KUNG-PAO sme mali za odmenu!

Bývanie moderátora Vratka Sirágiho v Bratislave. Na snímke Vratko Sirági.

Zdroj: EMIL VAŠKO

Reklama

Kuracie kung - pao bolo u Sirágiovcov vždy najslávnostnejším jedlom, ktoré otec varil akože za "odmenu". Chcete vedieť, či jeho kuchárske gény zdedil aj Vratko? Prezradíme, a pridávame aj skvelý recept na obľúbené čínske jedlo!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MÁRIA ČÍROVÁ v kuchyni: Miluje DOBRÉ JEDLO a varí vynikajúcu POLIEVKU!

    Proteínová pizza

    Moderátor počasia, ktorý sa vo vlaňajšej sérii blysol v šou Let´s Dance, sa dobre cíti pred kamerou i na tanečnom parkete. Keď sme sa ho pýtali, ako sa cíti za sporákom, priznal sa, že v kuchyni mu to nikdy veľmi nešlo. "Keď mám čas a chuť, občas do nej zavítam, no nie je to často," vraví s úsmevom.

    "Mojou vlajkovou loďou a receptom, ktorým som medzi priateľmi a rodinou už známy, je moja proteínová pizza, kde namiesto klasických surovín pripravím cesto len z tvarohu a ovsených vločiek. Je to moje rokmi overené jedlo a keď je čas, vždy sa k nemu rád vraciam."

    Klasik

    Keďže rád cestuje a spoznáva vône a chute rôznych krajín, zaujímalo nás, či si rád pochutnáva aj na miestnych špecialitách. "Priznám sa, že v skúšaní nových a exotických jedál som nikdy priveľmi neexperimentoval. Som úplný klasik a namiesto homára dám asi prednosť tradičnej domácej plnenej paprike," smeje sa Vratko.

    "Každopádne, keď som na dovolenke pri mori, dobrými a čerstvými rybami nikdy nepohrdnem. A tam to asi aj končí, chobotnicu ani žiadnu inú morskú pochutinu by ste na mojom tanieri nenašli!" dodal pre Dobré jedlo.

    Anketa

    V jedle ste skôr klasik, podobne ako Vratko, alebo radi skúšate nové chute?

    • Som klasik50%
    • Ochutnám všetko neznáme50%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšia PIZZA margherita, akú ste kedy jedli: Dostali sme TOP RECEPT od Martina Záhumenského!
      Zdroj: NMH

      Najobľúbenejšie

      Vratkov otec, ktorého mu zobrala choroba, bol skvelý kuchár. "Vždy sa vedel dokonale vyhrať s chuťami, dokázal v kuchyni tráviť hodiny, len aby svoje vlastné recepty vylepšil, ako najviac to šlo," prezradil nám Vratko a pridal otcov skvelý recept. A čo má najradšej od maminy? Prezradíme nabudúce!

      Otcove kung-pao

      4 porcie, príprava 15 minút + odstátie, varenie 10 minút

      Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

      Kuracie kung - pao má viacero variácií. Niekto doň pridáva aj mrkvu.

      POTREBUJETE:

      • 400 g kuracích pŕs
      • 2 lyžice sójovej omáčky
      • 2 žĺtky
      • 1 lyžička cukru
      • 1 lyžica Solamylu
      • 1 lyžička karí korenia
      • čili paprička
      • polovica póru
      • 1 lyžica kečupu
      • za hrsť nesolených arašidov bez šupky";i:10;s:4:"olej";i:11;s:17:"soľ podľa chuti

      POSTUP:

      1. Umyté a osušené mäso nakrájajte na rezance. Vymiešajte sójovú omáčku, žĺtky, cukor, zemiakovú škrobovú múčku, karí a nakrájanú čili papričku. V zmesi nechajte marinovať mäso aspoň 3 hodiny.
      2. Vo woku alebo vo vyššej panvici rozpáľte malé množstvo oleja a mäsovú zmes opekajte za častého miešania asi 8 minút. Pridajte nakrájaný pór, kečup a arašidy. Prevarte a odstavte. Podávajte s ryžou.

      Super recepty máme aj od týchto známych osobností: