Moderátor VRATKO SIRÁGI: Otcove KUNG-PAO sme mali za odmenu!
24. 3. 2024, 8:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: EMIL VAŠKO
Kuracie kung - pao bolo u Sirágiovcov vždy najslávnostnejším jedlom, ktoré otec varil akože za "odmenu". Chcete vedieť, či jeho kuchárske gény zdedil aj Vratko? Prezradíme, a pridávame aj skvelý recept na obľúbené čínske jedlo!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: EMIL VAŠKO
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Proteínová pizza
Moderátor počasia, ktorý sa vo vlaňajšej sérii blysol v šou Let´s Dance, sa dobre cíti pred kamerou i na tanečnom parkete. Keď sme sa ho pýtali, ako sa cíti za sporákom, priznal sa, že v kuchyni mu to nikdy veľmi nešlo. "Keď mám čas a chuť, občas do nej zavítam, no nie je to často," vraví s úsmevom.
"Mojou vlajkovou loďou a receptom, ktorým som medzi priateľmi a rodinou už známy, je moja proteínová pizza, kde namiesto klasických surovín pripravím cesto len z tvarohu a ovsených vločiek. Je to moje rokmi overené jedlo a keď je čas, vždy sa k nemu rád vraciam."
Zdroj: Vratko Sirági pre Dobré jedlo
Vratko Sirági.
Klasik
Keďže rád cestuje a spoznáva vône a chute rôznych krajín, zaujímalo nás, či si rád pochutnáva aj na miestnych špecialitách. "Priznám sa, že v skúšaní nových a exotických jedál som nikdy priveľmi neexperimentoval. Som úplný klasik a namiesto homára dám asi prednosť tradičnej domácej plnenej paprike," smeje sa Vratko.
"Každopádne, keď som na dovolenke pri mori, dobrými a čerstvými rybami nikdy nepohrdnem. A tam to asi aj končí, chobotnicu ani žiadnu inú morskú pochutinu by ste na mojom tanieri nenašli!" dodal pre Dobré jedlo.
Anketa
V jedle ste skôr klasik, podobne ako Vratko, alebo radi skúšate nové chute?
- Som klasik50%
- Ochutnám všetko neznáme50%
Hlasovanie bolo ukončené

Zdroj: NMH
Najobľúbenejšie
Vratkov otec, ktorého mu zobrala choroba, bol skvelý kuchár. "Vždy sa vedel dokonale vyhrať s chuťami, dokázal v kuchyni tráviť hodiny, len aby svoje vlastné recepty vylepšil, ako najviac to šlo," prezradil nám Vratko a pridal otcov skvelý recept. A čo má najradšej od maminy? Prezradíme nabudúce!
Otcove kung-pao
4 porcie, príprava 15 minút + odstátie, varenie 10 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Kuracie kung - pao má viacero variácií. Niekto doň pridáva aj mrkvu.
POTREBUJETE:
- 400 g kuracích pŕs
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 žĺtky
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžica Solamylu
- 1 lyžička karí korenia
- čili paprička
- polovica póru
- 1 lyžica kečupu
- za hrsť nesolených arašidov bez šupky";i:10;s:4:"olej";i:11;s:17:"soľ podľa chuti
POSTUP:
- Umyté a osušené mäso nakrájajte na rezance. Vymiešajte sójovú omáčku, žĺtky, cukor, zemiakovú škrobovú múčku, karí a nakrájanú čili papričku. V zmesi nechajte marinovať mäso aspoň 3 hodiny.
- Vo woku alebo vo vyššej panvici rozpáľte malé množstvo oleja a mäsovú zmes opekajte za častého miešania asi 8 minút. Pridajte nakrájaný pór, kečup a arašidy. Prevarte a odstavte. Podávajte s ryžou.
Super recepty máme aj od týchto známych osobností: