Reklama

Jednoduché NEPEČENÉ DEZERTY: S piškótami a kopou ovocia!

Rýchly tiramisu dezert s malinami.

Zdroj: Shuttrestock

Reklama

Doma sa budú zalizovať, aj bez vône práve dopečeného koláčika. Neriskujete, že vám prihorí, piškóty so smotanovým či tvarohovým krémom alebo so zmrzlinou a ovocím, sú v horúcich dňoch príjemné osvieženie.

Rýchly tiramisu dezert s malinami.

Zdroj: Shuttrestock

Rýchly tiramisu dezert s malinami.

Rýchly tiramisu dezert s malinami a kokosom

2 porcie, príprava 25 minút

 

POTREBUJETE: 

  • 400 g malín + na ozdobenie
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 300 g kyslej smotany
  • 1 lyžica kokosového alebo vanilkového cukru
  • 1 a pol lyžice strúhaného kokosu
  • 18 dlhých piškót
  • 4 až 5 lyžíc malinového sirupu
  •  kakaový prášok na posypanie

 

POSTUP: 

  1. Z malín a kryštálového cukru uvarte na miernom ohni omáčku a nechajte vychladnúť. Smotanu vymiešajte vidličkou s kokosovým cukrom a kokosom.

  2.  Piškóty rozložte a pokvapkajte ich sirupom. Potom po tri kusy preložte na dva taniere. Polejte časťou ochutenej smotany a omáčky.

  3.  Zopakujte s ďalšou trojicou piškót, ktoré uložíte v tvare mriežky. Navrch uložte posledné piškóty a krém. Posypte kakaovým práškom a ozdobte čerstvými malinami.

Najobľúbenejšia nepečená ovocno-smotanová torta

10 porcií, príprava 20 minút + chladenie

 

POTREBUJETE:

  • 1,5 kg studenej kyslej smotany
  • zrniečka z vanilkového struku alebo vanilkový cukor
  • cukor podľa chuti
  • 150 g detských okrúhlych piškót
  • čerstvé alebo zavárané mandarínky, prípadne iné sezónne ovocie
  • citrónová šťava podľa chuti
  • granulované kakao alebo strúhaná horká čokoláda na ozdobenie

 

POSTUP: 

  1. Kilogram smotany premiešajte s vanilkovými semiačkami a cukrom podľa chuti. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Na jej dno poukladajte piškóty a zalejte ich polovicou vanilkovej smotany.
  2. Poukladajte ďalšiu vrstvu piškót a zalejte ju 500 g smotany rozmiešanej s granulovaným kakaom. Navrstvite poslednú vrstvu piškót a na ňu vylejte zvyšok vanilkovej smotany. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
  3. Pripravte mandarínkový kompót: Celé mandarínky orežte nožom tak, aby ste odrezali bielu blanu aj z jednotlivých mesiačikov. Z orezaných mandarínok vyrežte jednotlivé polmesiace a zo zvyšku mandarínky vytlačte rukou šťavu. Takto postupujte so všetkými mandarínkami. Mandarínky môžete ošúpať aj ručne. Šťavu z nich nechajte zovrieť, pridajte do nej cukor a nechajte rozpustiť. Do šťavy vložte dužinu z mandarínok a nechajte kompót vychladnúť. Ak chcete, dochuťte ho ešte citrónovou šťavou.
  4. Tortu podávajte posypanú granulovaným kakaom spolu s mandarínkovým kompótom.

Piškótovo - tvarohový zákusok s malinami

6 porcií, príprava 30 minút + chladenie

 

POTREBUJETE:

  • dlhé piškóty (okolo 25 kusov)
  • malinový sirup
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 plechovica salka
  • 1 lyžica vaječeného likéru
  • 250 - 300 g jemného tvarohu
  • čerstvé maliny alebo iné drobné sezónne ovocie

 

POSTUP: 

  1. Počet piškót si pripravte podľa veľkosti  podhovastej hlbšej formy, v ktorej budete dezert vrstviť. Formu vyložte fóliou tak aby dobre presahovala formu. Piškóty rozložte na podložku a pokvapkajte sirupom.
  2. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom dopenista a za stále miešania postupne pridávajte salko. Ku koncu pridajte likér.
  3. Teraz zľahka zapracujte tvaroh. Nadýchaný krém nechajte pol hodinu v chladničke.
  4.  Prvä vrstvu piškót uložte po dĺžke na dno formy. Navrtvite krém a maliny. Pokračujte druhou vrstvou piškót, krému a malín. Časť krému odložte do chladničky. Navrch uložte znova piškóty a prikryté fóliou vložte na noc do chladničky.
  5.  Stuhnutý dezert vyklopte z formy a vrch ozdobte zvyšným krémom a malinami.  Nakrájate na väčšie porcie.

Vyskúšajte aj tieto sladké dobroty: