Reklama

Jednoduché NEPEČENÉ DEZERTY: S piškótami a kopou ovocia!

Rýchly tiramisu dezert s malinami.

Zdroj: Shuttrestock

Reklama

Doma sa budú zalizovať, aj bez vône práve dopečeného koláčika. Neriskujete, že vám prihorí, piškóty so smotanovým či tvarohovým krémom alebo so zmrzlinou a ovocím, sú v horúcich dňoch príjemné osvieženie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchý nepečený dezert: KLASICKÉ TALIANSKE TIRAMISU
    Rýchly tiramisu dezert s malinami.

    Zdroj: Shuttrestock

    Rýchly tiramisu dezert s malinami.

    Rýchly tiramisu dezert s malinami a kokosom

    2 porcie, príprava 25 minút

     

    POTREBUJETE: 

    • 400 g malín + na ozdobenie
    • 2 lyžice kryštálového cukru
    • 300 g kyslej smotany
    • 1 lyžica kokosového alebo vanilkového cukru
    • 1 a pol lyžice strúhaného kokosu
    • 18 dlhých piškót
    • 4 až 5 lyžíc malinového sirupu
    •  kakaový prášok na posypanie

     

    POSTUP: 

    1. Z malín a kryštálového cukru uvarte na miernom ohni omáčku a nechajte vychladnúť. Smotanu vymiešajte vidličkou s kokosovým cukrom a kokosom.

    2.  Piškóty rozložte a pokvapkajte ich sirupom. Potom po tri kusy preložte na dva taniere. Polejte časťou ochutenej smotany a omáčky.

    3.  Zopakujte s ďalšou trojicou piškót, ktoré uložíte v tvare mriežky. Navrch uložte posledné piškóty a krém. Posypte kakaovým práškom a ozdobte čerstvými malinami.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Tvarohové KOLÁČE ako sen: Z tých kombinácií chutí sa roztopíte!

      Najobľúbenejšia nepečená ovocno-smotanová torta

      10 porcií, príprava 20 minút + chladenie

       

      POTREBUJETE:

      • 1,5 kg studenej kyslej smotany
      • zrniečka z vanilkového struku alebo vanilkový cukor
      • cukor podľa chuti
      • 150 g detských okrúhlych piškót
      • čerstvé alebo zavárané mandarínky, prípadne iné sezónne ovocie
      • citrónová šťava podľa chuti
      • granulované kakao alebo strúhaná horká čokoláda na ozdobenie

       

      POSTUP: 

      1. Kilogram smotany premiešajte s vanilkovými semiačkami a cukrom podľa chuti. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Na jej dno poukladajte piškóty a zalejte ich polovicou vanilkovej smotany.
      2. Poukladajte ďalšiu vrstvu piškót a zalejte ju 500 g smotany rozmiešanej s granulovaným kakaom. Navrstvite poslednú vrstvu piškót a na ňu vylejte zvyšok vanilkovej smotany. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
      3. Pripravte mandarínkový kompót: Celé mandarínky orežte nožom tak, aby ste odrezali bielu blanu aj z jednotlivých mesiačikov. Z orezaných mandarínok vyrežte jednotlivé polmesiace a zo zvyšku mandarínky vytlačte rukou šťavu. Takto postupujte so všetkými mandarínkami. Mandarínky môžete ošúpať aj ručne. Šťavu z nich nechajte zovrieť, pridajte do nej cukor a nechajte rozpustiť. Do šťavy vložte dužinu z mandarínok a nechajte kompót vychladnúť. Ak chcete, dochuťte ho ešte citrónovou šťavou.
      4. Tortu podávajte posypanú granulovaným kakaom spolu s mandarínkovým kompótom.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Napečte BEZ PEČENIA! Tieto dezerty si obľúbi celá rodina

        Piškótovo - tvarohový zákusok s malinami

        6 porcií, príprava 30 minút + chladenie

         

        POTREBUJETE:

        • dlhé piškóty (okolo 25 kusov)
        • malinový sirup
        • 100 g zmäknutého masla
        • 2 lyžice práškového cukru
        • 1 plechovica salka
        • 1 lyžica vaječeného likéru
        • 250 - 300 g jemného tvarohu
        • čerstvé maliny alebo iné drobné sezónne ovocie

         

        POSTUP: 

        1. Počet piškót si pripravte podľa veľkosti  podhovastej hlbšej formy, v ktorej budete dezert vrstviť. Formu vyložte fóliou tak aby dobre presahovala formu. Piškóty rozložte na podložku a pokvapkajte sirupom.
        2. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom dopenista a za stále miešania postupne pridávajte salko. Ku koncu pridajte likér.
        3. Teraz zľahka zapracujte tvaroh. Nadýchaný krém nechajte pol hodinu v chladničke.
        4.  Prvä vrstvu piškót uložte po dĺžke na dno formy. Navrtvite krém a maliny. Pokračujte druhou vrstvou piškót, krému a malín. Časť krému odložte do chladničky. Navrch uložte znova piškóty a prikryté fóliou vložte na noc do chladničky.
        5.  Stuhnutý dezert vyklopte z formy a vrch ozdobte zvyšným krémom a malinami.  Nakrájate na väčšie porcie.

        Vyskúšajte aj tieto sladké dobroty: