Reklama

Báječné NUTELOVÉ TIRAMISU: Rýchly recept si zamilujete!

tiramisu

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nemusí byť vždy s kávou. Barbora z Bratislavy má tento skvelý recept na tiramisu, ozvláštnený božskou nutelou. Vrelo odporúčame!

Vyštudovaná manažérka Barbora má bližšie k jedlu ako k číslam. Aj preto sa ešte počas materskej dovolenky pustili s partnerom do príprav kateringu pre známy bar v Bratislave. Kuchárskemu remeslu pričuchla najmä vo vegánskej reštaurácii v Nemecku, kde žila dvanásť rokov. Tento jej dokonale vyladený recept musíte vyskúšať!

Anketa

Máte dobrý recept na tiramisu?

Zdroj: Shutterstock

Nutelové tiramisu nemá chybu!

Nutelové tiramisu s lesným ovocím

ZA MISU, PRÍPRAVA 30 MINÚT, CHLADENIE 4 HODINY

Potrebujete:

  • 1 šálka mlieka
  • 3 lyžice nutely
  • 1 balenie dlhých piškót
  • 1 smotana na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • 3 žĺtky
  • pol šálky kryštálového cukru
  • kakao
  • čerstvé drobné ovocie a mäta na ozdobu

POSTUP:

  1. Mlieko zohrejte a rozpustite v ňom 1 lyžicu nutely. Nechajte ho trochu vychladnúť a potom doň namáčajte piškóty. Tie rozložte na dno misy alebo formy. Zvyšné mlieko nevylievajte.
  2. Vyšľahajte smotanu. Primiešajte do nej mascarpone a jemný tvaroh, žĺtky aj cukor. Dobre premiešajte. Do mlieka, ktoré ostalo z namáčania piškót, primiešajte 2 lyžice nutely a vmiešajte ho k tvarohovej zmesi so žĺtkami.
  3. Tvarohovú zmes so žĺtkami natrite na piškóty a posypte kakaom cez sitko. Tiramisu odložte do chladničky najmenej na 3-4 hodiny, ideálne na noc.
  4. Servírujte s čerstvým drobným ovocím a lístkami mäty. Dobrú chuť!

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.