Báječné NUTELOVÉ TIRAMISU: Rýchly recept si zamilujete!
20. 9. 2024, 15:03 (aktualizované: 20. 9. 2024, 15:08)

Zdroj: Shutterstock
Nemusí byť vždy s kávou. Barbora z Bratislavy má tento skvelý recept na tiramisu, ozvláštnený božskou nutelou. Vrelo odporúčame!
Zdroj: Martin Mikláš
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cb7zus8ubqJ/
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
Vyštudovaná manažérka Barbora má bližšie k jedlu ako k číslam. Aj preto sa ešte počas materskej dovolenky pustili s partnerom do príprav kateringu pre známy bar v Bratislave. Kuchárskemu remeslu pričuchla najmä vo vegánskej reštaurácii v Nemecku, kde žila dvanásť rokov. Tento jej dokonale vyladený recept musíte vyskúšať!
Anketa
Máte dobrý recept na tiramisu?
Zdroj: Shutterstock
Nutelové tiramisu nemá chybu!
Nutelové tiramisu s lesným ovocím
ZA MISU, PRÍPRAVA 30 MINÚT, CHLADENIE 4 HODINY
Potrebujete:
- 1 šálka mlieka
- 3 lyžice nutely
- 1 balenie dlhých piškót
- 1 smotana na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 3 žĺtky
- pol šálky kryštálového cukru
- kakao
- čerstvé drobné ovocie a mäta na ozdobu
POSTUP:
- Mlieko zohrejte a rozpustite v ňom 1 lyžicu nutely. Nechajte ho trochu vychladnúť a potom doň namáčajte piškóty. Tie rozložte na dno misy alebo formy. Zvyšné mlieko nevylievajte.
- Vyšľahajte smotanu. Primiešajte do nej mascarpone a jemný tvaroh, žĺtky aj cukor. Dobre premiešajte. Do mlieka, ktoré ostalo z namáčania piškót, primiešajte 2 lyžice nutely a vmiešajte ho k tvarohovej zmesi so žĺtkami.
- Tvarohovú zmes so žĺtkami natrite na piškóty a posypte kakaom cez sitko. Tiramisu odložte do chladničky najmenej na 3-4 hodiny, ideálne na noc.
- Servírujte s čerstvým drobným ovocím a lístkami mäty. Dobrú chuť!