Logo
Reklama

Fašiangové dobroty starých mám milujeme: FÁNKY a BOŽIE MILOSTI sú božské!

Tieto tvarohové fánky sú extra jednoduché: Zmiešajte 250 g hladkej múky, 1 lyžicu kryštálového cukru, 
1 lyžičku sódy bikarbóny, 3 lyžice rumu, 125 g jemného tvarohu, 1 vajce, štipku soli a 4 lyžice mlieka. Všetky ingrediencie  dobre vymiešajte na cesto. Z cesta vykrajujte radielkom malé obdĺžniky. V ich strede narežte pozdĺžnu štrbinu a prevlečte cez ňu jeden kraj. V hrnci s hrubým dnom roztopte masť alebo zohrejte olej. Fánky smažte do ružova a ešte teplé ich pocukrujte.

Zdroj: Veronika Kollárová, Laura Witteková

Reklama
Reklama

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Fašiangové špeciality sa kedysi pripravovali v každej domácnosti. Pripravte si ich aj dnes podľa receptov od cukrárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej.

Diskusia

(0)

Autor článku

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.
Výber pre vás