Blesková JAHODOVÁ ŠARLOTKA bez pečenia: Petra Tóthová má SUPER RECEPT!
21. 5. 2024, 14:32 (aktualizované: 3. 7. 2024, 7:59)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Zvládne ju aj dieťa! Šarlotku s voňavými jahodami máte za pár minút a stačí vám naň hŕstka surovín. U vás doma sa po nej len tak zapráši.
Zdroj: Petra Tóthová
Zdroj: Archív P.T.
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Galéria k článku
35 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
5 dôvodov PREČO JESŤ JAHODY: Okrem iného, SCHUDNETE!Zdroj: NMH
Boli ste na samozbere? Alebo ste kúpili poctivé slovenské jahody na trhu či v obchode? Nebodaj sa tešíte z vlastných jahôd, vypestovaných v skleníku! Tak potom si určite urobte tento skvelý nepečený dezert s jahôdkami od Petry Tóthovej z jej Instagramu, kde sa teší veľkému záujmu!
Jahodová šarlotka
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6q-tLGKndx/
Petrina nepečená jahodová charlotta.
Anketa
Chodíte na samozber jahôd?
- Áno25%
- Nie59%
- Už mám jeden za sebou!14%
Hlasovanie bolo ukončené
9 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
- 18 podlhovastých cukrárskych piškót (cca 180-200 g)
- 120 ml mlieka
- 250 g jemného tvarohu
- 150 g rozpustenej bielej čokolády
- 400 g smotany na šľahanie 40%
- vanilková pasta podľa chuti
- 250 g jahôd (podľa veľkosti), pár si nechajte na dekoráciu

Video Player is loading.
Fantastický ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ čitateľa Petra: Bez múky, padli sme z neho na zadok!Zdroj: NMH
POSTUP:
- Podložku pokryte viacerými vrstvami potravinárskej fólie.
- Piškóty krátko pootáčajte v miske s mliekom a poukladajte ich na fóliu do dvoch radov na šírku pod seba - do obdĺžnika.
- Vyšľahajte tvaroh, smotanu a čokoládu do pevnej špičky. Krémom potrite vrch piškót - trocha si nechajte na ozdobu.
- Rovnomerne veľké jahody poukladajte za sebou na krém. Pomocou fólie zdvihnite piškóty po stranách jahôd. Vytvarujte šarlotku, odložte do chladničky a nechajte stuhnúť aspoň 2 hodiny.
- Šarlotku dozdobte krémom aj jahodami a môžete podávať. Dobrú chuť!