Reklama

Blesková JAHODOVÁ ŠARLOTKA bez pečenia: Petra Tóthová má SUPER RECEPT!

Cukrárka Petra Tóthová nelení piecť ani doma.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Zvládne ju aj dieťa! Šarlotku s voňavými jahodami máte za pár minút a stačí vám naň hŕstka surovín. U vás doma sa po nej len tak zapráši.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    5 dôvodov PREČO JESŤ JAHODY: Okrem iného, SCHUDNETE!
    Zdroj: NMH

    Boli ste na samozbere? Alebo ste kúpili poctivé slovenské jahody na trhu či v obchode? Nebodaj sa tešíte z vlastných jahôd, vypestovaných v skleníku! Tak potom si určite urobte tento skvelý nepečený dezert s jahôdkami od Petry Tóthovej z jej Instagramu, kde sa teší veľkému záujmu!

    Jahodová šarlotka

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6q-tLGKndx/

    Petrina nepečená jahodová charlotta.

    Anketa

    Chodíte na samozber jahôd?

    • Áno25%
    • Nie59%
    • Už mám jeden za sebou!14%

    Hlasovanie bolo ukončené

    9 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT
    Potrebujete:

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Fantastický ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ čitateľa Petra: Bez múky, padli sme z neho na zadok!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Podložku pokryte viacerými vrstvami potravinárskej fólie.
      2. Piškóty krátko pootáčajte v miske s mliekom a poukladajte ich na fóliu do dvoch radov na šírku pod seba - do obdĺžnika.
      3. Vyšľahajte tvaroh, smotanu a čokoládu do pevnej špičky. Krémom potrite vrch piškót - trocha si nechajte na ozdobu.
      4. Rovnomerne veľké jahody poukladajte za sebou na krém. Pomocou fólie zdvihnite piškóty po stranách jahôd. Vytvarujte šarlotku, odložte do chladničky a nechajte stuhnúť aspoň 2 hodiny.
      5. Šarlotku dozdobte krémom aj jahodami a môžete podávať. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.