objednať časopis
všetky kategórie

Varené aj surové kuracie mäso sa môže skladovať od niekoľkých dní až po jeden rok. Samozrejme v závislosti od toho, či je v chladničke, alebo mrazničke. Ako zistíte, či je ešte dobré a kedy ho už radšej netreba jesť?

Samotné kuracie mäso je považované za základné mäso. A v dobe, keď sa ceny bravčového a hovädzieho šplhajú do závratných výšin, mnohí po ňom siahajú oveľa častejšie.

Grécke kurča s olivami.
Čítajte viac
Do pekáča dajte kurča, olivy a citróny: Oblížete si všetky prsty z tejto lahôdky

Aj keď je kuracie mäso dobrým zdrojom bielkovín, má vysoké riziko bakteriálnej kontaminácie. Je dôležité sa ako konzument pozerať na uskladnenie priamo v obchode, skontrolovať čerstvosť mäsa, dôležitý je rýchly prenos do domáceho prostredia, správne skladovanie, prípravu a varenie. Vo všetkom zohráva rolu čas, inak sa môže stať kuracina zdrojom zbytočných chorôb, píše portál Zdravie.

Ako dlho skladovať kura v chladničke? Čítajte ďalej >>>

Počuli ste už náš podcast?

Kategórie