Poznáte KURACIE PRSIA kráľovnej Alžbety? Podávali sa počas jej korunovácie a TU je RECEPT!
22. 6. 2023, 12:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CnuUV23svvR/
Reklama
Dostali sme ho od šéfkuchára z Anglicka Tonyho Pearcea, ktorý žije už niekoľko rokov na Slovensku. Ochutnali sme - a vôbec sa nečudujeme, prečo sa táto pochúťka zo slávnostného menu korunovácie z roku 1953 preslávila po celom svete.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CrVpPqEoRYu/
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
14 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
11 potravín pre BRONZOVÚ POKOŽKU: Krásne sa opálite! TeaserZdroj: NMH
Kuracie prsia kráľovnej Alžbety II.
Zdroj: Shutterstock
Kuracie prsia kráľovnej Alžbety.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT
Potrebujete:
- 2 plátky kuracích pŕs bez kože
- 50 g mandľových lupeňov
- 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra (môže byť aj sušený)
- 4 mladé cibuľky
- 2 lyžice marhuľového džemu
- 200 g majonézy
- 2 lyžičky karí
- šťava z jedného citróna
- 25 g ananásu z konzervy
- soľ, korenie";i:10;s:54:"celozrnná bageta alebo chlieb a šalát na podávanie
POSTUP:
- Kuracie prsia okoreňte a osoľte. Varte vo vode (alebo v pare) 20-25 minút, kým mäso nezmäkne. Nechajte vychladnúť.
- Cibuľky a mandle pokrájajte na drobno a v miske ich zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
- K zmesi nakoniec pridajte vychladnuté mäso pokrájané na malé kúsky. Podávajte na opečenej celozrnnej bagete so šalátom. Dobrú chuť!