Reklama

Poznáte KURACIE PRSIA kráľovnej Alžbety? Podávali sa počas jej korunovácie a TU je RECEPT!

Alžbeta milovala spoločnosť a dobré jedlo.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CnuUV23svvR/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Dostali sme ho od šéfkuchára z Anglicka Tonyho Pearcea, ktorý žije už niekoľko rokov na Slovensku. Ochutnali sme - a vôbec sa nečudujeme, prečo sa táto pochúťka zo slávnostného menu korunovácie z roku 1953 preslávila po celom svete.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    11 potravín pre BRONZOVÚ POKOŽKU: Krásne sa opálite! Teaser
    Zdroj: NMH

    Kuracie prsia kráľovnej Alžbety II.

    Zdroj: Shutterstock

    Kuracie prsia kráľovnej Alžbety.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 2 plátky kuracích pŕs bez kože
    • 50 g mandľových lupeňov
    • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra (môže byť aj sušený)
    • 4 mladé cibuľky
    • 2 lyžice marhuľového džemu
    • 200 g majonézy
    • 2 lyžičky karí
    • šťava z jedného citróna
    • 25 g ananásu z konzervy
    • soľ, korenie";i:10;s:54:"celozrnná bageta alebo chlieb a šalát na podávanie

    POSTUP:

    1. Kuracie prsia okoreňte a osoľte. Varte vo vode (alebo v pare) 20-25 minút, kým mäso nezmäkne. Nechajte vychladnúť.
    2. Cibuľky a mandle pokrájajte na drobno a v miske ich zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
    3. K zmesi nakoniec pridajte vychladnuté mäso pokrájané na malé kúsky. Podávajte na opečenej celozrnnej bagete so šalátom. Dobrú chuť!

    Už ste počuli náš podcast?

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.