objednať časopis
všetky kategórie

Dostali sme ho od šéfkuchára z Anglicka Tonyho Pearcea, ktorý žije už niekoľko rokov na Slovensku. Ochutnali sme - a vôbec sa nečudujeme, prečo sa táto pochúťka zo slávnostného menu korunovácie z roku 1953 preslávila po celom svete.

Kuracie prsia kráľovnej Alžbety II.

Kuracie prsia kráľovnej Alžbety.
Kuracie prsia kráľovnej Alžbety.
Zdroj: Shutterstock

4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 plátky kuracích pŕs bez kože
  • 50 g mandľových lupeňov
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra (môže byť aj sušený)
  • 4 mladé cibuľky
  • 2 lyžice marhuľového džemu
  • 200 g majonézy
  • 2 lyžičky karí
  • šťava z jedného citróna
  • 25 g ananásu z konzervy
  • soľ, korenie
  • celozrnná bageta alebo chlieb a šalát na podávanie
Sophia Loren je nádherná žena. Celý život je cestoviny!
Čítajte viac
Špagetová DIÉTA Sophie Loren funguje: Fenomenálna herečka sa cíti na 20 a stále vyzerá BOŽSKY!

POSTUP:

  1. Kuracie prsia okoreňte a osoľte. Varte vo vode (alebo v pare) 20-25 minút, kým mäso nezmäkne. Nechajte vychladnúť.
  2. Cibuľky a mandle pokrájajte na drobno a v miske ich zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
  3. K zmesi nakoniec pridajte vychladnuté mäso pokrájané na malé kúsky. Podávajte na opečenej celozrnnej bagete so šalátom. Dobrú chuť!

Kochajte sa fotkami kráľovnej, ktorá milovala dobré jedlo, v našej GALÉRII: Kliknite SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie