Lesana je Alenka z Dunaja a toto RECEPT na jej MILOVANÝ PERKELT: KURACÍ od maminky!
8. 6. 2023, 12:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: Archív L.K.
„Uvarila mi ho vždy, keď ma chcela potešiť. Jej perkelt som milovala s lahodnými domácimi haluškami,“ hovorí talentovaná herečka Lesana Krausková, ktorú poznáte aj ako šikovnú návrhárku Alenku z Dunaja. Nám sa veľmi páči... je krásna, miluje rodinu, priateľov, prírodu a dobré jedlo.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cf_ewt1NGtv/
Zdroj: LÝDIA CZAKÓ
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Bi7cen2jjbo/
Galéria k článku

Zdroj: NMH
... moja mamina je perfektná kuchárka! Priznávam, v kuchyni som jej veľmi nepomáhala, no teraz je to so mnou a vareškami úplne ináč. Varím rada a často, najradšej však vegetariánske jedlá, ktorými sa inšpirujem, kde sa dá. A či mi to ide? To musia posúdiť moji blízki, ale ja som spokojná," prezradila Dobrému jedlu talentovaná herečka. A páči sa, tu jej JEJ rodinný RECEPT na KURACÍ PERKELT:
Kurací perkelt od maminky
Zdroj: Vermillon
Recept na kurací perkelt od maminy Lesany Krauskovej musíte vyskúšať!
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 1 celé kurča
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica mletej papriky
- 400 ml kuracieho vývaru (alebo zeleninového)
- 180 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
- halušky ako príloha
POSTUP:
- Umyté kurča rozporciujte. Na oleji osmažte dosklovita cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak nakrájaný nadrobno a po chvíli mletú papriku. Vložte mäso, nechajte zatiahnuť zo všetkých strán a zalejte vývarom. Osoľte, okoreňte a duste asi 45 minút.
- V smotane poriadne roztrepte múku a pomaly, za stáleho miešania ju pridajte do paprikáša. Prevarte ešte 2-3 minúty. Perkelt dochuťte, ak treba, a podávajte s maslovými haluškami. Dobrú chuť!