Reklama

Lesana je Alenka z Dunaja a toto RECEPT na jej MILOVANÝ PERKELT: KURACÍ od maminky!

Lesana Krausková venovala Dobrému jedlu recept na kurací perkelt po mamine.

Zdroj: Archív L.K.

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Uvarila mi ho vždy, keď ma chcela potešiť. Jej perkelt som milovala s lahodnými domácimi haluškami,“ hovorí talentovaná herečka Lesana Krausková, ktorú poznáte aj ako šikovnú návrhárku Alenku z Dunaja. Nám sa veľmi páči... je krásna, miluje rodinu, priateľov, prírodu a dobré jedlo.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepší JAHODOVÝ DŽEM: Bez chémie a ÚPLNE JEDNODUCHÝ! Teaser
    Zdroj: NMH

    ... moja mamina je perfektná kuchárka! Priznávam, v kuchyni som jej veľmi nepomáhala, no teraz je to so mnou a vareškami úplne ináč. Varím rada a často, najradšej však vegetariánske jedlá, ktorými sa inšpirujem, kde sa dá. A či mi to ide? To musia posúdiť moji blízki, ale ja som spokojná," prezradila Dobrému jedlu talentovaná herečka. A páči sa, tu jej JEJ rodinný RECEPT na KURACÍ PERKELT:

    Kurací perkelt od maminky

    Zdroj: Vermillon

    Recept na kurací perkelt od maminy Lesany Krauskovej musíte vyskúšať!

    4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 celé kurča
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžica mletej papriky
    • 400 ml kuracieho vývaru (alebo zeleninového)
    • 180 ml smotany na šľahanie
    • 2 lyžice hladkej múky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej
    • halušky ako príloha

    POSTUP:

    1. Umyté kurča rozporciujte. Na oleji osmažte dosklovita cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak nakrájaný nadrobno a po chvíli mletú papriku. Vložte mäso, nechajte zatiahnuť zo všetkých strán a zalejte vývarom. Osoľte, okoreňte a duste asi 45 minút.
    2. V smotane poriadne roztrepte múku a pomaly, za stáleho miešania ju pridajte do paprikáša. Prevarte ešte 2-3 minúty. Perkelt dochuťte, ak treba, a podávajte s maslovými haluškami. Dobrú chuť!

    Už ste počuli náš podcast?

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.