objednať časopis
všetky kategórie

Zostalo vám všakovaké zavárané ovocie? Šup s ním do tejto kysnutej dobroty! „Neoľutujete. Moja omama bola skvelá kuchárka a o jej koláčoch kolovali chýry,“ usmieva sa Karin Haydu, ktorá zdedila lásku k pečeniu aj recept práve po milovanej babičke.

„... odmalička zbožňujem sladké, takže všetky omamine recepty mám starostlivo odložené a pečiem len podľa nich. Raz ich všetky zdedí moja dcéra Vaneska. Kysnutý koláč patrí medzi naše domáce topky. V lete ho pečiem s čerstvým ovocím aj každý týždeň, teraz doň pokojne pomíňajte zavarené zásoby. Nech vám všetkým chutí," hovorí Karin.

Kysnutý koláč s mrveničkou

Kysnutý koláč od Karin Haydu.
Kysnutý koláč od Karin Haydu.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 ml mlieka
  • pol kocky droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 300 g hladkej múky + 2 lyžice na kvások
  • štipka soli
  • 2 žĺtky
  • 140 g masla
  • 200 g práškového cukru + 1 lyžica
  • ovocie podľa chuti (teraz môže byť zavárané)
  • olej na vymastenie plechu
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup je na ďalšej strane >>>

Kategórie