„... odmalička zbožňujem sladké, takže všetky omamine recepty mám starostlivo odložené a pečiem len podľa nich. Raz ich všetky zdedí moja dcéra Vaneska. Kysnutý koláč patrí medzi naše domáce topky. V lete ho pečiem s čerstvým ovocím aj každý týždeň, teraz doň pokojne pomíňajte zavarené zásoby. Nech vám všetkým chutí," hovorí Karin.
Kysnutý koláč s mrveničkou
Kysnutý koláč od Karin Haydu.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 300 ml mlieka
- pol kocky droždia
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 300 g hladkej múky + 2 lyžice na kvások
- štipka soli
- 2 žĺtky
- 140 g masla
- 200 g práškového cukru + 1 lyžica
- ovocie podľa chuti (teraz môže byť zavárané)
- olej na vymastenie plechu
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup je na ďalšej strane >>>