Reklama

Domáca BAZOVÁ ZMRZLINA bez zmrzlinovača: Mňam, vylížete celú misku!

Domáca bazová zmrzlina chutí ako sen.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Potrebujete na ňu len 3 suroviny a postup zvládnu aj deti! Túto báječnú domácu zmrzlinu budete milovať!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Kokteil pre zdravo opálenú pleť: Namiešate si ho jednoducho!
    Zdroj: NMH

    Bazová zmrzlina

    Zdroj: Shutterstock

    Domáca bazová zmrzlina u vás doma zmizne ako nič!

    4 až 6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT, VYLÚHOVANIE + CHLADENIE + ZMRAZOVANIE

    Potrebujete:

    • 500 ml plnotučného mlieka
    • 80 g medu
    • 10 kvetov bazy

    POSTUP:

    1. Mlieko priveďte takmer do varu. Primiešajte med, odstavte z ohňa a do mlieka ponorte očistené kvety bazy. Zakryte pokrievkou a nechajte vylúhovať minimálne 6 hodín.
    2. Sceďte, kvety odstráňte a mliečnu zmes nalejte do väčšej plastovej nádoby. Nechajte 2 hodiny tuhnúť v mrazničke.
    3. Vyberte a zmes vidličkou dobre premiešajte. Opäť dajte do mrazničky a zmrazujte ďalšie 2 hodiny. Znovu premiešajte a podľa potreby mrazte ďalej.
    4. Zmrzlinu rozmixujte, aby bola zamatovo hladká a uchovajte ju v uzavretej plastovej nádobe v mrazničke, až kým ju nebudete servírovať.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.