Dokonalý RAŇAJKOVÝ KOLÁČ s vajíčkami: Tento RECEPT si odložíte!
14. 5. 2024, 18:31 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: ALENA HRBKOVÁ/Gurmet
Reklama
Toto je vtipná variácia na raňajkovú klasiku ham & eggs. Pre pikantnejšiu verziu vmiešajte do smotanovej zmesi dijonskú horčicu alebo pikantnú omáčku. TENTO RÝCHLY KOLÁČ si zamilujete!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
39 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Obyčajný BIELY JOGURT? Ale kdeže, toto sa stane, keď ho budete jesť denne!Zdroj: NMH
Raňajkový koláč
3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Zdroj: ALENA HRBKOVÁ/Gurmet
Raňajkový koláč so slaninou a vajíčkami.
Potrebujete:
- 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
- 3 vajcia + na potretie
- 80 ml crème fraîche alebo kyslej smotany
- za 2 hrste nastrúhaného syra gruyère
- 3 pláty prerastenej slaniny
- za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 200 °C. Z cesta po obvode odrežte tenké pásiky. Cesto zľahka popichajte vidličkou, potrite rozšľahaným vajcom a pásiky položte na okraje. Potrite ich vajcom. Pečte asi 15 minút dozlatista.
- V miske vymiešajte smotanu a syr. Podľa chuti mierne osoľte. Zmes rozotrite na cesto a na troch miestach vytvorte jamky. Do nich rozklepnite vajcia a položte pláty slaniny.
- Vložte do rúry a pečte približne 10 minút, kým bielky na vajciach nestuhnú. Vyberte z rúry, osoľte, okoreňte a posypte vňaťou. Dobrú chuť!