Reklama

Dokonalý RAŇAJKOVÝ KOLÁČ s vajíčkami: Tento RECEPT si odložíte!

Raňajkový koláč so slaninou a vajíčkami chutí ako sen!

Zdroj: ALENA HRBKOVÁ/Gurmet

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Toto je vtipná variácia na raňajkovú klasiku ham & eggs. Pre pikantnejšiu verziu vmiešajte do smotanovej zmesi dijonskú horčicu alebo pikantnú omáčku. TENTO RÝCHLY KOLÁČ si zamilujete!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Obyčajný BIELY JOGURT? Ale kdeže, toto sa stane, keď ho budete jesť denne!
    Zdroj: NMH

    Raňajkový koláč

    3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

    Zdroj: ALENA HRBKOVÁ/Gurmet

    Raňajkový koláč so slaninou a vajíčkami.

    Potrebujete:

    POSTUP:

    1. Rúru predhrejte na 200 °C. Z cesta po obvode odrežte tenké pásiky. Cesto zľahka popichajte vidličkou, potrite rozšľahaným vajcom a pásiky položte na okraje. Potrite ich vajcom. Pečte asi 15 minút dozlatista.
    2. V miske vymiešajte smotanu a syr. Podľa chuti mierne osoľte. Zmes rozotrite na cesto a na troch miestach vytvorte jamky. Do nich rozklepnite vajcia a položte pláty slaniny.
    3. Vložte do rúry a pečte približne 10 minút, kým bielky na vajciach nestuhnú. Vyberte z rúry, osoľte, okoreňte a posypte vňaťou. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.