objednať časopis
všetky kategórie

Kuracie, kačacie, morčacie... Náš kuchár Ľuboš pripravil všetky tak lákavo, že sme ani nedýchali. A tie špeciálne prílohy! Majster vie, čo je dobré!

KAČACIE STEHNÁ S ÁZIJSKOU TEKVICOVOU OMÁČKOU

Kačacie stehná s tekvicovou omáčkou.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 90 MINÚT

Potrebujete:

  • 4 kačacie stehná
  • 1 stredne veľkú tekvica hokaido
  • 4 šalotky
  • 2 stonky citrónovej trávy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok zázvoru
  • hydinový vývar
  • limetová šťava a hnedý cukor na dochutenie
  • kačací tuk
  • soľ, mleté čierne korenie

Ako príloha:

  • 500 g ryžových rezancov
  • 1 menší pór
  • 2 mrkvy
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Na servírovanie:

  • hrsť koriandrových lístkov
  • 1-2 čerstvé čili papričky
Pomaly pečená kačka
Čítajte viac
Zajtra bude NA OBED KAČKA: Takto ste ju ešte nepiekli!

POSTUP

  1. Kačacie stehná očistite, osoľte a okoreňte a orestujte z oboch strán na horúcom tuku. Restovanie bude trvať zhruba 5 minút.
  2. Stehná vyberte, odložte a do panvice pridajte tuk, ak treba. Osmažte na ňom nahrubo nakrájané šalotky, popučenú a rozštvrtenú citrónovú trávu a ku koncu pridajte očistený a nasekaný cesnak a zázvor.
  3. Pridajte umytú a nakrájanú tekvicu hokaido zbavenú jadierok. Premiešajte a minútu smažte spolu so šalotkami.
  4. Do hrnca vložte späť orestované stehná, podlejte vývarom, prikryte a pozvoľna duste domäkka 45 až 60 minút.
  5. Stehná a citrónovú trávu vyberte, tekvicu pomixujte do krémova. Dochuťte limetovou šťavou a hnedým cukrom. Aby mali stehná chrumkavú kožu, môžete ich krátko opiecť pod grilom alebo v panvici na rozpálenom tuku.
  6. Medzitým pripravte ryžové rezance podľa návodu na obale. Nadrobno nakrájaný pór a mrkvu nakrájanú na tenké plátky osmažte na tuku, osoľte, okoreňte a premiešajte s ryžovými rezancami.
  7. Kačacie stehná podávajte s tekvicovou omáčkou, lístkami koriandra, nadrobno nakrájanou čili papričkou a ryžovými rezancami. Ak ste nezohnali citrónovú trávu, nahraďte ju pár lístkami medovky alebo mäty, ktorú pridajte na taniere s trochou najemno nastrúhanej citrónovej kôry.

Viac receptov na stehienka nájdete na ďalšej strane >>>