2. Jablká

Jablkové lízanky
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Do tohto koláčika pokojne môžete v sezóne použiť aj hrušky.
Čítajte viac
Tento RÝCHLY JABLKOVÝ KOLÁČ budete zbožňovať: Tak jednoduchý a dobrý!

Jablká sú zázrakom jesene! Dajú sa konzumovať čerstvé alebo pečené v koláči. Sú plné antioxidantov s protizápalovým účinkom a už jedno jablko obsahuje približne 4 gramy vlákniny. Šťava z jabĺk sa môže miešať so zeleninovými šťavami. Užitočná je pri horúčkach a zápaloch, ale aj pri redukcii hmotnosti. Čo ste možno nevedeli, jablká pozitívne vplývajú aj na činnosť ľudského mozgu a znižujú pravdepodobnosť alzheimera.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>