objednať časopis
všetky kategórie
perník

Laura Witteková

ČOKOLÁDU A KAKAO nahradí KAROBOVÝ PRÁŠOK: Upečte z neho PERNÍK!

Ak ste na čokoládu alergickí, jej chuť si nemusíte celkom odoprieť. Karob, či svätojánsky chlieb, vám ju bude v koláči pripomínať.

Nezrelé struky

Karob - zelené struky
Karob - zelené struky
Zdroj: Shutterstock

Karob je rastlinným produktom zo semien rohovníka obyčajného (Ceratonia siliqua). Tento vždyzelený strom dorastá do výšky až 12 metrov a pochádza z oblasti Stredomoria, severnej Afriky a juhozápadnej Ázie. Plodom sú dužinaté struky dlhé až 30 centimetrov. Zberajú sa, kým ešte nie sú úplne zrelé. Zaujímavý článok o tejto rastline priniesol časopis Záhradkár.

Prečítajte si viac na ďalšej strane >>>