ŠALÁT Z PEČENÉHO KURČAŤA, ARAŠIDOV A FAZUĽOVÝCH STRUKOV
Zdroj: Dobré jedlo/Dano Veselský
2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g pečeného kuracieho mäsa (zostalo z nedeľného obeda)
- 2 mladé mrkvy
- 50 g nesolených arašidov
- 200 g zelených a žltých fazuľových strukov (čerstvé alebo mrazené)
- 1 čili papričku
- lístky mäty (nemusia byť)
- olej
Na dresing:
- 5 listov bazalky
- 5 lístkov estragónu
- 1 lyžicu čerstvej petržlenovej vňate
- 5 lyžíc olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Upečené kuracie mäso, ktoré vám zostalo, natrhajte na väčšie kúsky. Mrkvu nahrubo postrúhajte, arašidy podrvte. Mrazené fazuľové struky poduste na oleji. Osoľte a okoreňte.
- V mixéri rozmixujte bylinky a olej na dresing. Ochuťte soľou a korením.
- V mise zmiešajte ingrediencie na šalát s dresingom. Pridajte čili papričku nakrájanú na kolieska. Podávajte vychladené.
Viac rýchlych receptov je na ďalšej strane >>>