objednať časopis
všetky kategórie

Nemáte radi dlhé postupy v receptoch, ani nekonečné postávanie v kuchyni pri sporáku? Dnes sú tu recepty presne pre vás.

ŠALÁT Z PEČENÉHO KURČAŤA, ARAŠIDOV A FAZUĽOVÝCH STRUKOV

Šalát z pečeného kurčaťa.
Zdroj: Dobré jedlo/Dano Veselský

2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 g pečeného kuracieho mäsa (zostalo z nedeľného obeda)
  • 2 mladé mrkvy
  • 50 g nesolených arašidov
  • 200 g zelených a žltých fazuľových strukov (čerstvé alebo mrazené)
  • 1 čili papričku
  • lístky mäty (nemusia byť)
  • olej

Na dresing:

  • 5 listov bazalky
  • 5 lístkov estragónu
  • 1 lyžicu čerstvej petržlenovej vňate
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie 

POSTUP:

  1. Upečené kuracie mäso, ktoré vám zostalo, natrhajte na väčšie kúsky. Mrkvu nahrubo postrúhajte, arašidy podrvte. Mrazené fazuľové struky poduste na oleji. Osoľte a okoreňte.
  2. V mixéri rozmixujte bylinky a olej na dresing. Ochuťte soľou a korením.
  3. V mise zmiešajte ingrediencie na šalát s dresingom. Pridajte čili papričku nakrájanú na kolieska. Podávajte vychladené. 

Viac rýchlych receptov je na ďalšej strane >>>