objednať časopis
všetky kategórie

Elena Kaslu rada varí obľúbené jedlá svojho tureckého manžela Ahmeta. Nechajte sa ňou pozvať na večeru, ktorá vonia po prímorských destináciách. 

Autorku receptov nájdete na Instagrame @moja_turecka_kuchyna a na jej blogu www.mojatureckakuchyna.com

PARADAJKOVÁ POLIEVKA S KURACÍM MÄSOM A ORZOM

Pikantná paradajková polievka
Zdroj: Dobé jedlo/Ela Kaslu

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 veľké vykostené kuracie stehno
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicauhustého paradajkového pretlaku
  • 5-6 lyžíc orza (cestovina v tvare ryže)
  • 250 ml paradajkovej passaty
  • 1 lyžičku čili vločiek
  • 1 citrón
  • petržlenovú vňať
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Kuracie stehno rozkrojte na 4 časti. V hrnci zohrejte olej a sprudka na ňom mäso opečte z každej strany do zlatista. Pridajte očistenú a na jemno nakrájanú cibuľu a spolu restujte, kým cibuľa nebude opečená do sklovita. Podlejte vodou a varte 15-20 minút, aby bolo mäso mäkké. Mäso vyberte a nasekajte na menšie kúsky. Vývar si ponechajte, prípadne ho prepasírujte cez husté sitko.
  2. V tom istom hrnci zohrejte lyžicu masla, pridajte nakrájané mäso a opekajte. Pridajte najemno nasekané cesnaky, paradajkový pretlak a všetko spolu pár minút opekajte. Prisypte cestoviny, premiešajte, zalejte vývarom a paradajkovou passatou. Polievku ochuťte čili vločkami, soľou a korením. Varte 10 minút, aby sa uvarili cestoviny.
  3. Na záver pridajte do polievky nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte ju poriadnou dávkou citrónovej šťavy.

Viac receptov od Eleny nájdete na ďalšej strane >>>