Autorku receptov nájdete na Instagrame @moja_turecka_kuchyna a na jej blogu www.mojatureckakuchyna.com
PARADAJKOVÁ POLIEVKA S KURACÍM MÄSOM A ORZOM
Zdroj: Dobé jedlo/Ela Kaslu
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 1 veľké vykostené kuracie stehno
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- 1 lyžicu masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicauhustého paradajkového pretlaku
- 5-6 lyžíc orza (cestovina v tvare ryže)
- 250 ml paradajkovej passaty
- 1 lyžičku čili vločiek
- 1 citrón
- petržlenovú vňať
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Kuracie stehno rozkrojte na 4 časti. V hrnci zohrejte olej a sprudka na ňom mäso opečte z každej strany do zlatista. Pridajte očistenú a na jemno nakrájanú cibuľu a spolu restujte, kým cibuľa nebude opečená do sklovita. Podlejte vodou a varte 15-20 minút, aby bolo mäso mäkké. Mäso vyberte a nasekajte na menšie kúsky. Vývar si ponechajte, prípadne ho prepasírujte cez husté sitko.
- V tom istom hrnci zohrejte lyžicu masla, pridajte nakrájané mäso a opekajte. Pridajte najemno nasekané cesnaky, paradajkový pretlak a všetko spolu pár minút opekajte. Prisypte cestoviny, premiešajte, zalejte vývarom a paradajkovou passatou. Polievku ochuťte čili vločkami, soľou a korením. Varte 10 minút, aby sa uvarili cestoviny.
- Na záver pridajte do polievky nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte ju poriadnou dávkou citrónovej šťavy.
Viac receptov od Eleny nájdete na ďalšej strane >>>