objednať časopis
všetky kategórie

Niekto zoženie kvalitné špekáčiky, iný donesie niečo malé na zahryznutie, ďalší sa postará o pitie. Výsledkom bude skvelý deň plný dobrého jedla a zábavy ako za starých čias. Užite si to!

Zaveste nad oheň kotlík a pripravte si skvelé lečo. K špekáčikom pripravte rýchle dipy, z ktorých budú vaši hladoši paf a nakoniec im upečte fantastický dezert. Rovno vonku pri ohni...

Kotlíkové lečo

Kotlíkové lečo sa uvarí samo. A potom začne veľká hostina!
Kotlíkové lečo sa uvarí samo. A potom začne veľká hostina!
Zdroj: Gurmet

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 cibuľa
  • 6 farebných paprík
  • 4 paradajky
  • 4 vajcia
  • 150 g klobásy (čabianskej)
  • petržlenová vňať na ozdobu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej (masť)

POSTUP:

  1.  Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Papriky a paradajky nakrájajte na kúsky. V hrnci rozohrejte olej a cibuľu orestujte. Pridajte papriky a paradajky a tiež ich opečte. Osoľte a okoreňte.
  2. Zelenina pomerne rýchlo pustí dosť vody, takže ju za občasného premiešania duste dostatočný čas, aby sa odparila. Podľa zrelosti plodov to bude trvať 15 až 25 minút.
  3. Kým sa zelenina dusí, klobásu nakrájajte na kolieska. V panvici rozohrejte olej a opečte ju dozlatista. Čabiansku je lepšie opiecť osobitne, niektoré druhy pustia dosť oleja a lečo by bolo príliš mastné. Ak lečo pripravujete v kotlíku, pridajte údeninu už k cibuli a vyberte takú, ktorá nepustí toľko tuku.
  4. Klobásku vmiešajte k zelenine, pridajte vajcia a miešajte, kým sa nespoja s ostatnými surovinami. Nemalo by to trvať viac než niekoľko minút. Hotové lečo ozdobte nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie