objednať časopis
všetky kategórie

Zbožňujeme ich najmä preto, že nám rastú priamo pod nosom a chutia úžasne aj na „obyčajnom“ chlebíku s maslom. Teraz ich zamiešajte do týchto receptov. Urobíte dobre sebe aj svojim blízkym.

Reďkovky milovali už starovekí faraóni – do Európy sa tieto chrumkavé plody dostali práve z Egypta. Bodaj by nie! Majú špeciálnu, mierne pikantnú chuť a kopu zdravotných benefitov:

5 reďkoviek denne, lebo:

  • pôsobia antibakteriálne
  • ničia plesne v črevách, sliznici a žalúdku
  • znižujú cholesterol
  • čistia pečeň
  • podporujú krvotvorbu
  • liečia kašeľ
  • vypínajú pleť
  • pôsobia proti vypadávaniu vlasov
  • podporujú trávenie
  • pomáhajú chudnúť
  • a ešte vám rastú pod nosom.

Vedeli ste, že pri tepelnej úprave reďkovka stráca chrumkavosť aj pikantnosť, zároveň sa tak zvýrazní jej lahodnosť? Zaujímavý kompromis získate, ak reďkovky len zľahka prehrejete na rozpustenom masle. A keď ich potom posypete nastrúhanou nivou a opečenou strúhankou, vykúzlite parádne predjedlo. Mňam! RECEPTY s reďkovkami, ktoré milujeme, sú na ďalších stranách...

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie